El Firefox 3.1 beta 2 ja inclourà la navegació privada

Les últimes versions compilades del Firefox 3.1, les nightlies, ja incorporen una de les novetats més importants que portarà la propera versió del Firefox: la navegació privada.

Es tracta d’un mode accessible des del menú d’Eines que ens permetrà navegar sense deixar cap dada al nostre ordinador: ni l’historial, ni les contrasenyes, ni les baixades, ni el que hem introduït als formularis… res quedarà emmagatzemat a l’ordinador. Popularment es coneix com a “mode porno“. Un cop hàgim seleccionat el mode de navegació privada des del menú d’Eines ens apareixerà un missatge de confirmació.

Si l’acceptem perdrem totes les pestanyes obertes, que es canviaran per una nova que ens explica com és la navegació privada.

A partir de llavors podem entrar on vulguem amb la seguretat que mai ningú ho sabrà. Un cop tornem al mode de navegació normal (també des del menú d’Eines) recuperarem les pestanyes que teníem obertes abans d’activar-lo.

Si volem navegar sempre de manera privada i volem que al obrir el Firefox ens trobem aquest mode activat per defecte, només caldrà canviar la línia browser.privatebrowsing.autostart de l’about:config a true.

Per desgràcia no es pot navegar a la vegada amb navegació privada en una finestra i navegació normal a l’altra, com sí fa el Google Chrome, perquè seria necessari una reestructuració de la infraestructura del navegador, inabastable per les dates de llançament del Firefox 3.1, tot i que no tanquen les portes per incloure-ho a futurs llançaments.

També en futurs llançaments s’inclourà un estat de navegació privada permanent: Alex Faaborg va publicar fa poc un article on explicava que les properes versions del Firefox (3.2 o 4) podrien incorporar un mètode de privacitat més complert, que ens permetria esborrar el que hem fet durant un període de temps passat, és a dir, podríem dir-li: “Esborra totes les dades del que he fet des de les dotze del migdia d’ahir fins les set de la tarda d’avui“. Per veure tot això, però, encara ens toca esperar.

Don’t leave a trace: Private Browsing in Firefox” – ehsanakhgari
Privacy UI” – Alex Faaborg

Share Button