Fa quatre anys…

Ahir el Firefox va fer quatre anys, si més no, quatre anys des de la versió 1.0, la primera que es va considerar estable. Aquell 9 de novembre del 2004 es llançava un navegador sense protecció contra la pesca electrònica i les pàgines fraudolentes, ni corrector automàtic, ni recuperador de sessions en cas de fallada, ni possibilitat de pausar i reemprendre baixades… més pesat, lent i incompatible amb els estàndards que l’actual Firefox 3.0.

Actualment per baixar-lo ens hem de dirigir al FTP de Mozilla i buscar una mica. Us posem els enllaços a les descàrregues, però recordeu que són versions que ja no reben suport de Mozilla, totalment insegures per navegar per Internet:

  • Firefox 1.0: Linux, Windows, Mac OS X, material (aquestes versions no són les més actuals, no us recomanem en cap cas navegar amb elles)

En quatre anys el Firefox ha esdevingut el principal emblema del programari lliure, amb entre un 20 i un 30% de la quota de mercat (i en alguns països superant el 50%), amb més de set cents milions de descàrregues1, un rècord Guiness, cinquanta-sis idiomes2

El camí recorregut comença a ser llarg, però de ben segur que el que queda per recórrer ho serà encara més. I recordeu, que tot just comença la Segona Guerra de Navegadors. Només queda dir: moltes felicitats Firefox!

HISTÒRIC:Fa tres anys…” i “10 anys de Mozilla (II)

Share Button