FirefoxCAT respon: Si navego amb l’IE Tab activat, em compten com a usuari del Firefox o de l’Internet Explorer?

Continuem la secció de fa un parell de setmanes on respondrem dubtes sobre el Firefox i Mozilla en general. Recordeu que podeu enviar qualsevol consulta al nostre correu del bloc (vegeu l’apartat Contacta de la barra de la dreta) o deixant un comentari a aquest article. Durant l’octubre l’Oriolsbd em va enviar el següent:

Segueixo els articles que deixes FirefoxCAT referents a la “quota de mercat” del Firefox. Ara bé, hi ha pàgines que no es poden visualitzar directament amb el Firefox, i només van bé amb l’Internet Explorer. Per a Windows, hi ha l’extensió IE Tab que permet que Firefox utilitzi el motor de l’Internet Explorer.

Les empreses que realitzen aquestes mesures d’utilització del navegador, si en una pàgina s’hi entra amb Firefox, però a través del motor de l’Internet Explorer (per mitjà de l’IE Tab) com enregistren el navegador, com a Firefox o com a Internet Explorer?

Cal dir que jo no sabia la resposta a la pregunta quan me la va plantejar i la vam haver de deduir amb la colaboració dels dos. Li vaig dir que amb l’IE Tab activat entrés a una pàgina on et diuen la teva IP, el teu navegador, etc. El resultat que va obtenir era (en negreta la informació del navegador):

  • Firefox (sense l’IE Tab): Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; ca; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1
  • Firefox (amb l’IE Tab): Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)
  • Internet Explorer: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Per tant vam poder veure que si naveguem amb el Firefox amb l’IE Tab activat és com si naveguéssim amb l’Internet Explorer. Com que els comptadors fan servir aquestes dades, no constem en la quota d’ús del Firefox.

Ben mirat és lògic: quan entrem a una pàgina, ens demana al nostre navegador quina és la seva “identificació”, per mostrar-li la pàgina d’una manera o una altra (algunes pàgines es programen diferent segons siguin per l’Internet Explorer o per un altre navegador). Algunes pàgines que només es veuen bé amb l’Internet Explorer directament bloquegen l’accés a tots els navegadors que s’identifiquin d’alguna altra manera, per tant l’IE Tab, no només ha d’utilitzar el motor de l’Internet Explorer, sinó que a més ha de canviar l’identificació del navegador per a no ser bloquejat.

EXTENSIÓ: IE Tab (anàlisi)

Share Button