Quin sistema operatiu i navegador utilitzen els usuaris que es baixen el Firefox?

Al bloc d’estadístiques de Mozilla estan fent una interessant sèrie amb les dades de les descàrregues del Firefox; si fa uns dies sabíem que quatre de cada deu usuaris que baixen el Firefox no l’instaŀlen, avui tenim informació sobre quins sistemes operatius i quins navegadors utilitzen els usuaris quan es descarreguen el Firefox.

Nou de cada deu baixades es fan des d’un sistema Windows. El percentatge de descàrregues des de Linux és molt baix, segurament a causa del fet que la majoria de distribucions ja el porten instaŀlat per defecte o als repositoris. També destaca l’alt percentatge dels sistemes Mac.

Per navegadors les xifres també són interessants: set de cada deu usuaris descarreguen el Firefox des d’un Internet Explorer. Un 18,3% ho fa des d’un Firefox (possiblement per a actualitzar-se o per baixar l’instaŀlador per un altre ordinador). Un 9,6% d’un Safari i un 1% des de l’Opera.

També s’ha estudiat quins usuaris acaben la descàrrega i quins no: els de Windows i els del Safari són els que més n’acaben (80 i 85% respectivament) i els de Linux i els de l’Opera els que menys (64 i 69% respectivament).

Could Mac Users Use Some Help Installing Firefox?” i “What Happens When an Opera User Downloads Firefox?” – Blog of Metrics

Share Button

Etiquetes:

Categories: General

No responses yet

 1. sabier escrigué el :

  Es a dir que el percentatge de descarregues dels SO no es real, perquè no compta les descarregues mitjançant repositoris, no?
  O si que les compta?

  Per cert, gran descobriment aquest bloc, l’enhorabona per a l’autor.

 2. Aljullu escrigué el :

  No, no els compta. Només compta la gent que es baixa el Firefox des de Mozilla.com, per tant, les descàrregues de servidors de tercers (com els repositoris dels sistemes GNU/Linux) no hi entren.

  Gràcies perl es felicitacions 😉

 3. Anonymous escrigué el :

  ola em dic pioere de les tegges