Mozilla s’afegeix a la denuncia contra Microsoft però rebutja instaŀlar el Firefox per defecte als Windows

Fa més d’un any que Opera Software va començar la batalla contra Microsoft per abús de posició dominant. La comissió europea a permès, ara, que Mozilla entri en el cas com a “tercer implicat”.
Encara no se sap com es resoldrà, però en primer moment es va proposar que Microsoft distribuís el Windows 7 sense navegador, però després que portés per defecte diversos navegadors i que l’usuari triés entre ells en la configuració del sistema. Mozilla s’ha afanyat a dir que el seu objectiu no distribuir el Firefox preinstaŀlat als Windows i que refusen aquesta opció.

Mozilla sempre ha deixat clar que el seu objectiu no és assolir el monopoli dels navegadors, sinó representar una alternativa per a tothom qui vulgui navegar per Internet amb programari lliure i respectant els estàndards web.

HISTÒRIC: Microsoft podria incloure el Firefox en el Windows 7“, “El Windows 7 podria venir sense navegador” i “Opera denunciarà Microsoft a la Unió Europea

Fonts: Electronista (1) i PCPro (1)
Share Button

No responses yet

  1. Anonymous escrigué el :

    Però la llicència no permet a la fundació Mozilla evitar-ho, no?

  2. Aljullu escrigué el :

    No crec que ho poguessin evitar legalment; però si no volguessin no crec que la CE obligués a Microsoft a incloure el Firefox contra la voluntat de Mozilla.