El Thunderbird 3.0 no incorporarà calendari

La incorporació del calendari al projecte principal Thunderbird 3.0 (el gestor de correu electrònic germà del Firefox), el que possiblement era la novetat més important, quedarà en paper mullat.

Segons ha confirmat David Ascher, cap de Mozilla Messaging (la subsidiària de Mozilla dedicada al Thunderbird), el Lightning, l’extensió de calendari pel Thunderbird, no s’incorporarà per diversos motius: considera que no tots els usuaris volen tenir el calendari integrat amb el client de correu electrònic, i prefereixen deixar el Lightning com una opció voluntària. A més, caldria sincronitzar els llançaments del Thunderbird i del Lightning: aquest segon s’actualitza més sovint que el primer i s’acabaria provocant un endarreriment. Malgrat tot això, segurament la falta de desenvolupadors és el motiu principal d’aquesta decisió.

D’aquesta manera el calendari seguirà funcionant com una extensió voluntària, Ascher considera que amb el nou gestor de complements del Thunderbird 3.0 (que serà com el del Firefox), serà més senzill instaŀlar extensions i més usuaris les utilitzaran; tot i això la sensació que els dos projectes (client de correu electrònic i calendari) estan força apagats és evident.

Lightning-in-Thunderbird status update” – david ascher
Calendar Project at a critical juncture” – Calendar Weblog

Share Button