Songbird 1.1.1

Han passat poc més de tres mesos de la versió 1.0 del Songbird i aquesta matinada s’ha llançat la versió 1.1.1 final, després de tres beta.

El Songbird és un reproductor de música basat en la tecnologia Mozilla que es caracteritza per ser lliure, multiplataforma, multillenguatge (inclòs el català) i personalitzable amb complements.

Aquesta nova versió porta les següents novetats:

Interfície
 • El gestor de cobertes ara les baixa d’Internet i així no cal descarregar-les manualment si no les tenim. Per defecte les cerca a Last.fm, però es pot canviar.
 • Millores en l’ordre de les peces i els artistes: ara les paraules amb accents o altres caràcters especials s’ordenen correctament i els articles són ignorats en l’ordre.
Característiques
 • Nova opció de vigilar carpetes, que ens permet fer el seguiment d’una carpeta determinada per quan hi afegim nous fitxers, que automàticament s’incorporaran a la biblioteca. Molt útil per a tothom qui organitzi tota la seva música en una carpeta.
 • Suport per les peces que portin metadades que n’indiquin el volum.
 • Suport per les metadades que avisen on comença i on acaba una peça.
 • S’han corregit nombrosos errors que afectaven la compatibilitat amb dispostius MTP a Windows. Per exemple, ara es poden sincronitzar correctament els fitxers amb DRM.
 • Nou complement que permet sincronitzar el Songbird amb la botiga en línia 7digital, així si comprem música a aquella botiga des del Songbird, una part del que paguem anirà com a donatiu per al seu desenvolupament.
Rendiment
 • S’han reescrit molts fragments del programa de manera que s’aconsegueix un rendiment molt millor que l’anterior i reduir l’ús de CPU. (INFO)
 • Amb biblioteques grans, l’ús de memòria s’ha reduït un 40%.
 • L’ús de CPU durant la reproducció s’ha baixat a la meitat.
 • S’han solucionat diversos errors de fuites de memòria.
 • Es pot reduir un 60% la memòria que utilitza l’importador de fitxers multimèdia.
Estabilitat
 • S’han detectat i corregit els deu casos més comuns de fallades del Songbird.
Instaŀlació
 • L’intaŀlador per a Mac s’ha reduït, en mida, un 45%.
Llengua
 • S’ha actualitzat la traducció catalana amb les noves cadenes de manera que segueix estant al 100%.
 • S’han actualitzat algunes cadenes modificades en anglès.
 • S’han editat algunes altres cadenes la traducció de les quals no era del tot clara.
 • S’ha completat la traducció al 100% en moltes altres llengües i ara ja s’arriba a vint-i-set (catorze més que l’anterior versió). Però el nombre de llengües que tenim accessibles per a utilitzar (les que estan completades com a mínim en un 50%) s’eleva fins a cinquanta-sis (trenta més que la 1.0).

Coincidint amb aquest llançament, moltes extensions s’han actualitzat, malgrat això, encara n’hi ha unes quantes que no ho han fet i ens deixaran de funcionar.

INFO: notes de la versió
Songbird 1.1 is Here!” – Songbird Blog

És interessant observar que han agafat el model de Mozilla d’enumerar les versions amb tres digits. No descarten treure una versió 1.1.2 si es descobrís algun bug o alguna fallada de seguretat molt greu.

Per a la propera versió se centraran en millorar encara més el rendiment i l’estabilitat, s’inclourà un equalitzador, la possibilitat de modificar la barra d’eines, millores en la gestió de metadades, millores en el suport a contingut web relacionat amb la música…

Share Button

No responses yet

 1. Oriolsbd escrigué el :

  Molt interessants, les novetats.

  Per a Windows, ja és el reproductor que utilitzo. Per a Linux, crec que Amarok era encara millor que Songbird 1.0, però amb les novetats que comentes, m’ho hauré de repensar. 🙂

  Per cert, per als usuaris d’Ubuntu, acabo de veure que a Getdeb ja hi ha els instal·lables .deb:
  http://www.getdeb.net/app/Songbird

  No tinc clar si es poden utilitzar en Debian o en distribucions derivades d’Ubuntu com Linux Mint (suposo que sí).

  Salut!

 2. Aljullu escrigué el :

  Oriolsbd tens raó que l’Amarok és un gran reproductor, malgrat això, com que està preparat per KDE i jo utilitzo Gnome, no el faig servir.

  Gràcies per l’enllaç, no s’havia que hi havia paquets .deb del Songbird, la veritat és que d’un programa que no necessita ni instaŀlació (és descarregar-se’l i fer doble clic sobre l’executable) no crec que sigui imprescindible; però sempre facilita la feina de crear un enllaç al menú i tota la pesca.

  PD: si és .deb, en principi funciona per a totes les derivades de Debian o derivades de derivades de Debian, com Ubuntu i Linux Mint respectivament.