Tot el que no sabies dels complements recomanats

Entrant al web de complements de Mozilla, el primer que veiem, just a la portada, són uns “complements recomanats“. Però… qui recomana aquests complements? en base a què? Un article publicat al bloc de complements de Mozilla intenta respondre alguns d’aquests interrogants.
La llista de complements recomanats és una llista de 40 extensions que s’actualitza mensualment. Per què un complement pugui entrar-hi (i mantenir-s-hi) ha de complir alguns requisits:

  • Que el fet d’estar a la llista comporti un avantatge per a l’extensió: més descàrregues i/o més usuaris actius. Si el mes següent d’haver-se afegit, experimenta una baixada, se’l treu de la llista. Si en canvi no experimenta una millora però tampoc empitjora, se’l deixa un segon mes per a veure què passa.
  • Estar actualitzat, no només a la darrera versió del Firefox sinó també a les darreres beta.
  • També es fixen en les valoracions que ha rebut l’extensió: si són bones o no, i en cas de ser crítiques, si el desenvolupador es preocupa del problema.
  • Tenir al menys 15.000 o 20.000 usuaris actius, tot i que sovint es pot fer la vista grossa en aquest aspecte.
  • Tenir un bon nombre de descàrregues fetes, tot i que no hi ha cap número mínim.
  • Que el fet d’estar a la llista comporti un avantatge per a l’extensió: més descàrregues i més usuaris actius. Si el mes següent d’haver-se afegit a la llista experimenta una baixada, se’l treu de la llista. Si en canvi no experimenta una millora però tampoc empitjora, se’l deixa un segon mes per a veure què passa.

El fet de ser un desenvolupador famós no ha d’afectar en cap cas en aparèixer o no a la llista. Va ser una de les principals queixes que van tenir els desenvolupadors a l’Add-on-Con, des de llavors intenten posar extensions de programadors professionals i no professionals.

The How’s & Why’s of the AMO Recommended Rotation” – Mozilla Add-ons Blog

Share Button