Provant el Firefox 3.1 beta 3

Fa poc va sortir el Firefox 3.1 beta 3 i a FirefoxCAT l’hem d’analitzar en detall. El cert és que a diferència de les dues anteriors beta, les novetats són molt més escasses. Va passar també amb el Firefox 3.0, a mida que ens apropem a la versió final, els desenvolupadors deixen d’afegir “grans novetats” per centrar-se més en l’estabilitat i el rendiment. Malgrat això, igualment hi ha certs aspectes interessants.

Interfície

S’ha mogut el botó d’obrir una nova pestanya, que en les primeres beta estava al final de la barra, al costat de la darrera pestanya oberta.

A més, s’han fet petites millores en les interfícies del Windows XP i Vista i s’ha millorat lleugerament, respecte les anteriors versions prèvies, els controls per als vídeos i els sons inclosos en pàgines web amb HTML 5.

Comportament

S’ha inclòs una nova opció anomenada Oblida el lloc, que ens permet esborrar totes les entrades de l’historial d’un web concret amb un simple clic. S’hi accedeix amb el segon botó des de la finestra de l’Historial.

S’ha inclòs el Mibbit com a opció per obrir els protocols irc://. (INFO)

Localització

Ja està disponible en 64 idiomes diferents, entre ells el català, 10 més que la segona beta i 28 més que la primera.

Futur

Ja només queda una beta i les Release Candidate per arribar al Firefox 3.5 definitiu, que finalment sortirà uns mesos més tard del previst inicialment.

És probable que per a la quarta beta ens esperin la pàgina about:me, amb informació sobre els nostres hàbits de navegació, i la possibilitat de canviar de pestanya des de la barra d’ubicació, entre altres novetats.

Segurament, els rumors de fa temps que parlaven d’un nou gestor de complements i la integració de l’historial de baixades i la Biblioteca no s’aplicaran i ens haurem d’esperar a properes versions.

Share Button