El Firefox serà multiprocés

El Google Chrome va ser el primer i després l’Internet Explorer 8 (d’una manera una mica peculiar) li va seguir els passos: el futur dels navegadors passar perquè cada pestanya s’executi per separat, permetent un millor ús de la memòria i més estabilitat, perquè si falla una pestanya no fallen les altres.

El Firefox en aquest aspecte ha quedat enrere, però sembla ser que ja s’han posat a treballar en el projecte, que s’anomena Content Processes. El desenvoupament es farà de manera independent del desenvolupament del Firefox i es dividirà en quatre fases. La primera estarà acabada a mitjans de juliol i hauria de permetre una base on treballar. Poc a poc s’afegiran noves característiques fins arribar a la fase final de comprovació d’errors. Sent molt optimistes podria estar acabat per a principis del 2010, de manera que és possible que el Firefox 3.6 (el 3.5 ni parlar-ne) fins i tot no porti aquesta característica.

Caldrà veure com avança el projecte, que és molt ambiciós però d’una importància cabdal si el Firefox no vol perdre “pistonada” davant la competència.

Content Processes

Share Button

No responses yet

  1. Xavier Caballé escrigué el :

    Per a ser més exactes, primer va ser l’Internet Explorer i després el Chrome… hi va haver pocs dies de diferència, però l’IE 8 beta va sortir a finals d’agost mentre que el Chrome va ser al setembre.

  2. Aljullu escrigué el :

    Bé, depèn de com ho miris, si comptes les versions estables, primer va sortir la del Chrome i després la de l’IE 8. 😉