Provant el Firefox 3.5 beta 4

Sento haver tardat tant en fer la prova del Firefox 3.5 beta 4 però és que els exàmens m’han acrivillat durant tota la setmana passada i part de l’anterior. Ara ja més relaxat he pogut provar detall a detall la nova versió del Firefox 3.5 (ja, per fi, 3.5). Com és habitual en les beta, i sobretot les últimes no hi ha grans novetats.

S’ha redissenyat per complert la pestanya de Privadesa de les Preferències, ara s’hi inclouen les noves opcions del Firefox, permetent, per exemple, iniciar sempre amb el mode de navegació privada actiu.

També és molt interessant que la primera opció que trobem del menú ens permet sintetitzar-les totes. Podem dir que guardi o no l’historial, així ens estalviem especificar tots els altres paràmetres. Malgrat això, per tothom qui vulgui hi seguirà havent les opcions més avançades.

Des del mateix menú podem indicar quins suggeriments volem a la barra d’ubicació: l’historial, les adreces d’interès, els dos o res.

També s’ha redissenyat la finestra de Neteja l’historial recent accessible des del menú d’Eines, un cop més per fer-lo més senzill per a tothom i ocultant per defecte les opcions més “avançades”. Ara es troben amagades per defecte i s’han de mostrar prement a Detalls.

L’altra novetat més destacada és la nova opció, de la qual ja vam parlar, de restaurar les darreres finestres tancades (fins ara només es podia restaurar les darreres pestanyes tancades).

A efectes pràctics i visibles per l’usuari final no hi ha més novetats; s’han seguit fent millores en l’estabilitat, la seguretat, el rendiment…

Ara ja només queden les Release Candidate per tenir el Firefox 3.5
final.

Share Button