Flock 2.5

Ahir es va publicar el Flock 2.5. Pels que ni el conegueu, el Flock és un navegador basat en el Firefox que integra compatibilitat amb moltes xarxes socials directament des de la seva interfície. És a dir, no cal entrar al Twitter, al YouTube i al Gmail per veure les actualitzacions o vídeos dels nostres amics o consultar el nostre correu; per exemple; la interfície del navegador ens ho fa tot.

Aquesta nova versió té com a novetat principal la inclusió del xat del Facebook a la barra d’estat. Els desenvolupadors són concients de quina és la xarxa social dominant actualment el mercat i s’han preocupat especialment d’ella. D’aquesta manera, no caldrà tenir una pestanya del Facebook oberta per poder xatejar i estar alerta de les novetats. A més a més, s’integra idènticament com ho fa al Facebook.

El FlockCast és una nova funcionalitat d’aquesta versió que ens permet enviar al Facebook qualsevol canvi que fem a alguna xarxa social; per exemple si pugem fotos al Flickr o escrivim una entrada a un bloc, apareixerà al nostre perfil del Facebook.

També s’ha posat especial èmfasi en el suport al Twitter, que s’ha millorat considerablement. S’ha afegit compatibilitat amb la xarxa social Bebo.

La pàgina que se’ns mostra després d’instaŀlar-lo ens explica com podem començar.

El procés és ben senzill: cada cop que obrim sessió en una xarxa social suportada (són desenes) el Flock s’encarregarà d’integrar-nos algunes eines al navegador. De manera que tindrem una barra lateral per consultar, conjuntament, les novetats del Facebook, el Twitter, el YouTube, el Digg…

Aquesta versió està basada en el Firefox 3.0.10, de manera que augmenta considerablement el rendiment i la velocitat de l’anterior versió.

Realment el Flock és un navegador que hauria de merèixer la confiança de tots i totes, si més no per a provar-lo. Té característiques molt útils, poc a poc va millorant i el fet d’estar basat en la tecnologia Mozilla permet que es beneficiï de les novetats del projecte, per exemple amb millores en el rendiment i en el suport dels estàndards.

Està disponible per a Windows, Linux i Mac OS X, però només hi ha la versió en anglès. La versió en català encara tardarà o potser no apareixerà mai, perquè la versió més actual en la nostra llengua és la 1.2.6.

Actualitzat: Com diu en Toni Hermoso als comentaris, la nova versió en català depèn de si hi ha un nou voluntari que se’n pugui fer càrrec. Si algú hi està interessat ens dóna la manera de contactar amb ell.

Share Button

No responses yet

  1. toniher escrigué el :

    Perquè hi hagi una versió en català, cal que algú hi treballi per a fer-ho possible.
    Si hi ha cap interessat, que contacti amb mi per a mirar d’ajudar-lo:
    http://www.softcatala.org/wiki/Usuari:Toniher