Songbird 1.2.0

El Songbird poc a poc va avançant en el seu camí per convertir-se en el Firefox dels reproductors musicals i aquesta nit han alliberat la versió 1.2.0.

És un reproductor de música basat en la tecnologia Mozilla (igual que el Firefox, el Thunderbird, el Miro…) lliure, multiplataforma, multillenguatge (inclòs el català) i personalitzable amb complements.

Aquesta nova versió porta les següents novetats:

 • Gestor de música, que permet organitzar les peces musicals en carpetes segons les seves metadades. Per exemple, podrem tenir, fàcilment, tota la nostra coŀlecció musical classificada en carpetes segons l’artista i el disc. A més, permet canviar el nom dels fitxers; de manera que automàticament els podem anomenar, per exemple, amb el número de la peça i el títol.
 • S’ha millorat la sincronització amb l’iTunes, ara es pot accedir a les peces adquirides a partir de l’iTunes Music Store i es poden importar llistes de reproducció del Songbird a l’iTunes per després passar-les a l’iPod o l’iPhone.
 • S’ha incorporat per defecte suport a la ràdio de Last.fm, malgrat que com que ara és de pagament, molts no ens veurem beneficiats d’això.
 • S’hi ha afegit un equalitzador.
 •  En general s’han fet molts millores en el rendiment i l’estabilitat.
Llengua
 • S’ha actualitzat la traducció catalana amb les noves cadenes de manera que ara queda al 99,75%; malgrat que queden algunes cadenes aquestes són de la versió 1.3.0 alpha, de manera que la versió 1.2.0 està traduïda al 100%.
 • S’han editat algunes cadenes millorant-ne la traducció.
 • Llengües que tiguin la traducció al 100% només són quatre (en la darrera versió eren vint-i-set), S’ha completat la traducció al 100% en moltes llengües i ara ja s’arriba a vint-i-set (catorze més que l’anterior versió). Però el nombre de llengües que tenim accessibles per a utilitzar (les que estan completades com a mínim en un 50%) s’eleva fins a seixanta-sis (deu més que la 1.1.1).

Coincidint amb aquest llançament, moltes extensions s’han actualitzat, malgrat això, encara n’hi ha unes quantes que no ho han fet i ens deixaran de funcionar.

INFO: notes de la versió
Songbird 1.2 is Here!” – Songbird Blog

Per a la propera versió, prevista per a l’agost, se centraran en millorar encara més el rendiment i l’estabilitat, possibilitat d’actualitzar el microprogramari del nostre dispositiu a través del Songbird, més suport per a dispositiu USB, suport a més formats i transcodificació.

Share Button

No responses yet

 1. aniol escrigué el :

  Doncs sí, de moment avui encara no em funcionen moltes de les extensions.
  La que ja veig que no funcionarà de sèrie (si no només modificant "a mà" l'arxiu original) és Metric Page. 🙁

 2. Aljullu escrigué el :

  L'extensió Metric Page porta molt de temps sense actualitzar-se. aniol, has provat d'utilitzar-la amb les últimes versions del Songbirs? T'ha funcionat bé?

 3. aniol escrigué el :

  @aljullu El curiós és que si et descarregues l'extensió i edites l'arxiu de configuració canviant el maxversion (aquesta sol·lució la vaig trobar als comentaris de l'extensió), Metrics Page funciona perfectament amb totes les noves versions.
  Si és que hi ha extensions que estan abandonades perquè l'autor no deu tenir temps de mantenir-les, no pas perquè sigui difícil fer-les funcionar amb les noves versions.
  Potser haurien de crear un sistema perquè els propis usuaris poguessin "adoptar" les extensions i permetre que algunes d'elles que amb alguns petits retocs ja funcionen, poguessin reviure.

 4. Aljullu escrigué el :

  Doncs si dius que va bé ho provaré, recordo quan tenia aquesta extensió (ja fa molt) que m'agradava molt i em va saber molt de greu que no s'actualitzés. El que es podria fer és un fork de l'extensió amb algú disposat a anar canviant el número maxversion cada cop que s'actualitza el Songbird.

 5. aniol escrigué el :

  @aljullu Com vaig dir a la pàgina de l'extensió. Es podria imitar la utilitat de about:me del futur Firefox.
  Potser els de Songbird ja podrien anar pensant en integrar Metrics Page en el Songbird directament.