Mozilla Labs publica el Test Pilot, una extensió per fer estudis d’usuaris

El Test Pilot és un dels projectes més importants que porta Mozilla Labs entre mans. Es tracta d’una extensió que qualsevol pot instałlar que ens anirà proposant participar a diferents estudis sobre l’ús del Firefox i les seves extensions.

Participar en aquests estudis serà voluntari i sempre rebrem la informació sobre en què consisteix, quines dades es recolliran, etc. Les dades que es recullin s’emmagatzemaran al nostre ordinador i no s’enviaran fins que l’estudi hagi acabat; abans d’enviar-se les podrem revisar.

De moment encara no s’ha llançat cap estudi, però no tardaran en fer-ho. Hi ha una proposta per analitzar com els usuaris utilitzen les pestanyes (quantes en tenen obertes al mateix temps, com canvien de pestanya, etc.) i una altra per saber com s’utilitza l’extensió Ubiquity. Malgrat això, quan instałlem l’extensió, se’ns suggerirà omplir una enquesta bàsica sobre el nostre perfil.

Totes aquestes dades s’utilitzaran per a poder millorar el Firefox en un futur; a més es publicaran lliurement per a tothom qui les vulgui analitzar. Recordem que el keyhole (la interfície de Windows i MacOS X que fa que el botó d’anar enrere sigui més gros que el d’anar endavant) potser no s’hagués implementat si s’hagués demostrat que el botó per a tornar a la pàgina anterior era el més utilitzat de tota la interfície gràcies a les dades que va aportar l’Spectator, una extensió del Firefox, també desenvolupada per Mozilla, que el que feia era analitzar quins botons es clicaven més sovint. Actualment l’Spectator ha caigut a l’oblit per donar pas al Test Pilot.

Us animem a tots a instałlar-lo i participar en algun estudi, un esforç pràcticament nul per part nostra pot suposar grans avenços per al Firefox; i és que si no participa molta gent, amb perfils molt diversos i nivells de coneixement informàtic molt variats, no servirà de res.

En un futur possiblement també es traslladarà l’extensió a altres projectes de Mozilla com el Thunderbird o el Sunbird.

Test Pilot

Share Button