El Firefox ja és compatible amb acceleròmetres

Els acceleròmetres són petits dispositius que permeten conèixer l’acceleració i orientació d’un aparell, és a dir, que movent-lo físicament puguem controlar què passa a la pantalla. De manera que sacsejant un telèfon mòbil podem saltar de cançó, per exemple.

La darrera versió en desenvolupament del Firefox ja ha inclòs suport a aquesta funcionalitat. De moment la seva aplicació encara no es coneix i en un ordinador de sobretaula no té massa sentit, però alguns ordinadors portàtils com el Mac Book Pro, que si que tenen acceleròmetres, se’n podrien beneficiar.

Però sens dubte, on tindrà més utilitat serà a la versió per a telèfons mòbils del Firefox: per exemple ens permetria canviar la vista de la pantalla de vertical a horitzontal només girant el telèfon.

Orientation in Firefox and beyond” – dougt’s blog

Share Button