El Firefox ja és compatible amb WebGL, l’estandard per portar les 3D al web

Les darrers versions prèvies del Firefox ja són compatibles amb el WebGL, un estandard dins l’HTML 5 que permetrà que els navegadors renderitzin imatges 3D sense haver de necessitar un connector extern.

Fa tots just uns dies, el Webkit, el motor del Safari, també incorporava un suport inicial per a aquesta tecnologia; i és molt possible que el Google Chrome i l’Opera també ho facin d’aquí a poc, ja que formen part del comitè de desenvolupament de l’estàndard juntament amb Mozilla i Apple.

Malgrat que s’ha inclòs a les darreres versions prèvies del Firefox, la compatibilitat encara està en un punt molt prematur. Ve desactivat per defecte i no s’espera tenir-lo enllestit fins a principis del 2010, de manera que no el veurem pel Firefox 3.6 però sí, possiblement, pel 3.7.

WebGL in Firefox Nightly Builds” – Vladimir Vukićević — Words

Share Button