Imatges del Firefox 3.7 i 4.0 per a GNU/Linux i Mac OS X

Al wiki de Mozilla s’han publicat uns interessants mockups del Firefox 3.7 i 4.0. Els mockups no són meś que suposades captures de pantalla que realment s’han fet amb un editor d’imatges (o algun programa semblant) i que serveixen per a mostrar certes idees d’una interfície sense haver-la de programar encara. Així ja es poden començar a rebre crítiques i comentaris, sabent que encara no s’ha fet res del que s’ensenya i que tots els canvis que es proposin es podran fer perquè no serà una pèrdua de temps.

Els mockups publicats són de les versions per a GNU/Linux i Mac OS X.

Firefox 3.7

Hi ha alguns canvis que es faran en totes les versions independentment del sistema operatiu:

 • S’integrarà el botó d’Actualitzar i d’Aturar en un mateix.
 • La barra de càrrega es mostrarà a la pestanya just a sobre del nom de la pàgina.
En concret, per a GNU/Linux, també tindrem els següents grans canvis:
 • S’afegirà el keyhole, és a dir, el botó d’anar enrere més gran que el d’anar endavant. Això ho porten les versions de Windows i de Mac OS X des de la 3.0.
 • Es treurà el separador entre les barres (excepte la de la Barra d’eines de menú) per fer el disseny menys carregat.

Firefox 3.7 Linux mockups

I per a Mac OS X:

 • Els botons passaran a ser quadrats, que queden molt més ben integrats en el sistema. Això també afectarà a la barra d’ubicació, que passarà a ser rectangular.
 • La barra d’adreces d’interès no tindrà el gradient de fons que fins ara tenia i els botons passaran a ser una mica més foscos.

Firefox 3.7 Mac mockups

Firefox 4.0

Els models del Firefox 4.0 presenten interfícies més extremes i innovadores. Presenten els següents canvis:

 • Les pestanyes passen a estar a sobre la resta de barres.
 • Desapareix la Barra d’eines de menú.
 • També desapareix la barra d’estat. És possible que sigui com la del Google Chrome, que només es mostra quan hi ha quelcom a ensenyar (com pot ser l’adreça d’un enllaç que tenim sota el ratolí).
 • Els botons d’Actualitzar i Aturar passen a estar integrats dins la Barra d’ubicació, com hi ha ara el botó Vés i el botó per a afegir adreces d’interès.
 • Al costat del botó de minimitzar hi ha un text que ens indica el nostre usuari actual: serà més ràpid i senzill canviar el nostre perfil?

El mockup per a GNU/Linux és aquest:

Firefox 4.0 Linux mockups

I el de Mac OS X aquest:

Firefox 4.0 Mac mockups

Entre els mockups del Firefox 4.0 per a Mac s’hi ha “colat” una altra novetat molt interessant, les pestanyes d’aplicacions. Es tractaria de pestanyes especials que ens amagarien automàticament les barres d’eines, de manera que tinguéssim encara més espai per a poder treballar amb la pàgina web, que seria una aplicació tipus Gmail, Google Docs, eyeOS…

Tot això encara són mockups, és a dir, segur que disten molt del que acabarà sent el producte final, però sens dubte són molt interessants de veure.

Cal recordar que fa uns mesos es van publicar imatges del Firefox 3.7 i 4.0 per a Windows.

Share Button