Firefox 3.6 beta 1

El Firefox 3.6 promet ser la versió que s’ha desenvolupat en un període de temps més curt, o si més no, la versió que ha tingut menys milestones (alphes i betes). Després del llançament de la primera alpha a l’agost, ara se n’ha publicat, ja, la versió beta.

La llista de canvis és força llarga, en un resum breu podem dir que aquesta versió incorpora:

  • Podem canviar l’aspecte del navegador amb les Personas. Són petits temes que l’únic que fan és canviar la imatge de fons de la interfície del navegador i que es poden instal·lar sense reiniciar.
  • El Firefox ens avisarà quan els nostres connectors estiguin desactualitzats. Fins ara això es feia també amb les extensions, temes, diccionaris… però no amb els connectors, que normalment acostumen a ser tancats i segueixen un procés de desenvolupament molt diferent. En les darreres actualitzacions del Firefox, se t’avisava si tenies el Flash desactualitzat, ara això s’extén a la resta de connectors. La importància de tenir els connectors actualitzats, a part de tenir més característiques i un millor rendiment, és que poden ser una porta oberta per a atacs de seguretat.
  • Els vídeos incrustats a les pàgines web amb HTML 5 ara es poden veure a pantalla complerta.
  • Compatibilitat amb el format de tipus de lletra WOFF i millorat el de les CSS, DOM i HTML 5.
  • Millores en el rendiment (sobretot en el tractament de JavaScript) i l’estabilitat.
  • Disponibilitat en 50 llengües diferents, entre elles el català. La primera alpha només era en anglès. El Firefox 3.5 es troba en 75 idiomes.

notes de la versió

  • Firefox 3.6b1: Logotip de WindowsWindows, Logotip de LinuxLinux, Logotip de MacMac OS X (atenció això no són versions estables, sinó beta, si no sou un usuari avançat o només les voleu provar no les descarregueu)

La versió final del Firefox 3.6 no tardarà massa en arribar: s’espera per a finals d’any. Tot i això, sembla ser que hi haurà una segona beta per acabar d’incorporar totes les novetats i millorar l’estabilitat.

Share Button