Women & Mozilla

La presència de dones en el món de la informàtica és força baix, però encara ho és més en el programari lliure. Mentre en el programari propietari un 25% de la plantilla són treballadores, en el programari lliure aquesta xifra baixa fins el 2% i, alerta, si només comptem desenvolupadors (deixant de banda altres càrrecs com l’administració o gestió econòmica) la xifra es queda a l’1%.

En motiu d’això diversos projectes tenen una branca enfocada a totes les dones que es vulguin unir al projecte, de manera que puguin trobar fàcilment més dones també implicades. Així trobaríem Debian Women, Ubuntu Women, PHP Women, GNOME Women, DrupalChix

Però… sent el Firefox un dels programes lliures més utilitzats al món, no hi ha algun projecte per a dones que vulguin col·laborar? Per acabar amb aquesta mancança es va crear la WoMoz o Women & Mozilla, un grup de trobada per a totes les dones involucrades en el projecte, i fa uns mesos se’n va fer una presentació a Barcelona. El grup no és exclusiu per a les dones, qualsevol home hi pot participar.

WoMoz
Women and Mozilla!” – Le Delphinarium

Via i imatge: Mozilla Links (1)
Share Button

No responses yet

  1. Jordi Mallach escrigué el :

    L'embrió de molts grups que has esmentat va ser Debian Women, però ni tan sols se les menciona…

  2. Aljullu escrigué el :

    jordi mallac, és cert. La llista l'havia copiat de la notícia de referència i no m'he adonat que no hi era Debian Women. Ja l'he afegit 😉

    Gràcies per l'avís!