El Firefox fa 5 anys

El 9 de novembre del 2004 apareixia la versió 1.0 del Mozilla Firefox. Era una versió modificada del navegador de la Suite Mozilla (el que actualment seria el SeaMonkey). Havia de ser més lleuger i, sobretot, més amigable amb els usuaris: més senzill d’utilitzar.

D’aquesta manera apareixia un navegador que amb els darrers cinc anys ha fet el que ningú creia possible: fer tremolar l’Internet Explorer del seu tro (en el moment del llançament del Firefox, l’IE tenia un quota de mercat de més del 90%) i demostrar que el programari lliure pot ser igual o més competitiu que el programari privatiu.

Per celebrar l’aniversari, s’ha creat la pàgina Cinc anys del Firefox , on hi ha un vídeo (amb subtítols en català) explicant la història del Firefox i explicacions sobre com participar en diverses activitats com són felicitar el Firefox des del Twitter o el Facebook, enviar un foto celebrant aquest cinquè aniversari o, fins i tot, muntar una festa. Que jo sàpiga no se n’ha organitzat cap als Països Catalans.

Cinc anys del Firefox
5 anys del Firefox” – Mozilla Europe
5 anys del Firefox: 5 anys obrint el Web a tothom” – El Cau del Drac

Share Button