Firefox per a Maemo 1.0 beta 5

El Firefox per a mòbils segueix endavant i ja s’ha publicat la versió beta 5 per a dispositiu Maemo. A partir d’ara, el projecte deixa de banda del nom en clau Fennec i passa a dir-se Firefox, com estava previst per a la versió final.

La llista de canvis, aquest cop és força llarga:

 • Els connectors ara vénen activats per defecte, de manera que ja podem navegar pel YouTube i qualsevol altra pàgina amb Flash.
 • S’ha activat l’etiqueta viewport de l’HTML, que permet determinar la mida de l’aplicació web i si es pot redimensionar.
 • Ara hi ha un assistent per a omplir els formularis dels web.
 • Ja es pot utilitzar el Maemo en set llengües, entre elles encara no hi ha el català, però la versió final segurament si que estarà disponible en la nostra llengua.
 • S’han corregit nombrosos errors i s’ha millorat el rendiment.

notes de la versió

Tenim una versió per a mòbils i una altra per a instal·lar-la en un ordinador, disponible per als tres sistemes operatius principals:

 • Fennec 1.0b5Logotip de WindowsWindows, Logotip de LinuxLinux, Logotip de MacMac OS X (les versions per a instal·lar a l’ordinador no reben el suport de Mozilla, així que si no sou un desenvolupador o sabeu què feu, no les instal·leu; enllaços a la baixada en anglès)

Firefox for Maemo Beta 5 released!” – Mozilla Blog
HISTÒRIC: alpha 1, alpha 2, beta 1, beta 2, beta 3, beta 4

Share Button

No responses yet

 1. Ruben escrigué el :

  F3.6b3 disponible

 2. Aljullu escrigué el :

  ruben, just he escrit la notícia i després he vist el teu comentari. Gràcies!