eBuddy Chat, com fer una extensió amb sis línies de codi

Avui us vull presentar el que és el meu primer Jetpack i explicar-vos com en podeu fer un igual de senzill. Els Jetpacks són codis que funcionen com petites extensions que es poden instal·lar sense haver de reiniciar el navegador (de moment, per poder-los instal·lar s’ha de tenir l’extensió Jetpack). És a dir, el que el Personas és als temes, el Jetpack ho és a les extensions.

Els Jetpack tenen la particularitat que són molt senzills de desenvolupar, per això avui m’hi he animat i amb només un parell d’horetes (per aprendre’n, programar i publicar) n’he desenvolupat un que ja us podeu baixar.

L’únic que fa és afegir l’eBuddy a la barra lateral dels Jetpacks. L’eBuddy és una pàgina web que ens permet connectar-nos a qualsevol xarxa de missatgeria instantània, incloent el MSN Messenger, el Google Talk o el xat del Facebook.

El que té d’interessant és que utilitza la barra lateral dels Jetpacks, de manera que si n’instal·lem algun altre, els dos compartiran la barra. A més a més, la barra lateral es plega automàticament i només apareix quan hi passem el ratolí per sobre, així no molesta.

La utilitat? Doncs que ens permet tenir un navegador i un client de missatgeria instantània en un mateix programa (així no cal canviar de finestra, ens estalviem memòria RAM, etc.). A més a més, mentre estem parlant per la missatgeria, seguim veient la pestanya que teníem oberta, ja que només és una barra lateral.

I bé, el codi és el següent:

jetpack.future.import(“slideBar”);
jetpack.slideBar.append({
  icon : “http://lcontent.ebuddy.com/lite/1.2.23/new/icon.gif”,
  url : “http://hanoi.ebuddy.com/vo7.7.5/start.html”,
  width : 700,
});

Una breu explicació de cada línia:

 • La línia 1 (jetpack.future.import(“slideBar”);) ens indica que volem carregar la barra lateral.
 • La línia 2 (jetpack.slideBar.append({) ens permet modificar els paràmetres de la nostra pestanya de la barra lateral.
 • La línia 3 (icon : “http://lcontent.ebuddy.com/lite/1.2.23/new/icon.gif”,) ens diu quina icona tindrà la pestanya.
 • La línia 4 (url : “http://hanoi.ebuddy.com/vo7.7.5/start.html”,) diu que la pestanya contindrà una pàgina web i la direcció d’aquesta.
 • La línia 5 (width : 700,) indica l’amplada de la barra.
 • La línia 6 serveix per a tancar els paràmetres de la pestanya (que havíem obert a la línia 2).

És a dir, amb sis línies de codi podem integrar la missatgeria instantània al Firefox. Sens dubte el Jetpack té moltes possibilitats. Us animo a tots a provar-lo i si us animeu a programar-ne algun. Com veieu és molt senzill i no cal tenir cap mena de coneixements si no volem fer res enrevessat.

eBuddy Chat

Share Button

No responses yet

 1. Joanrc escrigué el :

  Bon post, ja m'he descarregat l'extensió i potser m'animo a fer-ne una.

  El que no m'acaba de convèncer és que cada vegada que vull anar a les pestanyes de l'esquerra,nomès que m'apropi a la fletxa de la barra lateral se m'obre la barra i molesta bastant.

  Hi ha alguna manera de fer que s'obri clicant o que sempre es mostri el panell?

 2. Aljullu escrigué el :

  Que jo sàpiga no hi ha cap manera. Potser ho implementen en properes versions, però de moment…