Songbird 1.4.1 i 1.4.2

Cinc dies després de la segona beta de la versió 1.4 del Songbird ja tenim l’actualització estable. A més, se n’ha publicat una altra actualització de correcció d’errors només unes hores després: la 1.4.2.

La branca 1.4.x actualitza la 1.2.x, que ja era del maig. S’estructura en tres grans novetats:

 • Suport per a dispositius MSC (MP3, telèfons mòbils…): sincronitza peces, llistes de reproducció… a més, si el format d’algun fitxer no és compatible amb el dispositiu, el Songbird automàticament li canvia el format abans de passar-lo. Per últim, el Songbird s’encarrega ell mateix d’actualitzar el microprogramari del dispositiu si no està al dia. Només funciona en sistemes Windows.
 • Possibilitat d’importar peces de CD: ho pot fer en el format OGG/FLAC i WMA. També només disponible per a Windows; en la propera versió asseguren tenir-ho llest per a Mac OS X.
 • Nou plomatge (el que en el Firefox seria un tema): que torna als colors negres de les primeres versions del Songbird i li afegeix uns tons liles. A més, ara les subfinestres són més senzilles de manipular i es contreuen i s’expandeixen de manera suau. Si a algú no li agrada el nou tema, amb un simple clic pot passar-se a l’anterior perquè bé instal·lat per defecte.

Poques hores després s’ha publicat la versió 1.4.2, que bàsicament el que feia era corregir uns problemes amb la interfície.

De moment, l’única manera d’actualitzar-se a una d’aquestes dues versions és descarregant-la de nou (al final de l’entrada hi ha els enllaços), ja que el sistema d’actualitzacions del Songbird encara no les detecta.

També s’han fet alguns canvis no necessàriament en les funcionalitats del programa que ens agradaria comentar:

 • La versió en català està traduïda al 100%.
 • La finestra d’opcions és traduïble totalment, de manera que ja no caldrà canviar les preferències en anglès.
vegeu aquí com es veien en l’anterior versió
 • A hores d’ara hi ha 24 llengües amb la traducció al 100% i 32 més que estan per sobre el 50%. És a dir, podem utilitzar el Songbird en 56 llengües diferents.
 • Nova pàgina web, més atractiva visualment, amb els mateixos colors que el plomatge.

Per a les properes versions s’espera poder controlar vídeo a més de música, compatibilitat amb el Windows 7, millores en la interfície, el rendiment i l’estabilitat.

Songbird 1.4.1 released” i “Songbird 1.4.2 is posted” – Songbird Blog
notes de la versió

Share Button

No responses yet

 1. Carlos Soler escrigué el :

  Bon Nadal! Segur que serà emocionant seguir les novetats del Firefox al 2010. Ens llegim!

 2. Aljullu escrigué el :

  Gràcies! Bones festes igualment!

 3. Ruben escrigué el :

  http://design-challenge.mozillalabs.com/winter09/

 4. Aljullu escrigué el :

  ruben, merci per l'enllaç. Ara en publico un article!