El Firefox 3.7 podria passar a ser només una actualització menor

Ahir us informàvem sobre les noves dates del Firefox 3.6 i el Firefox 4.0. A la pàgina del wiki a què fèiem referència no parlaven del Firefox 3.7, cosa que em va estranyar.

Via Mozilla Links avui he trobat dos interessants enllaços (1, 2) on s’explica que el Firefox 3.7 podria no arribar-se a alliberar amb aquesta numeració, i les novetats que hauria de portar s’inclourien en una actualització menor de la branca 3.6.x.

Això seria un canvi al sistema d’actualitzacions que sempre ha dut a terme Mozilla: les actualitzacions menors (canvis en la tercera o quarta xifra: 3.5.4 → 3.5.5, per exemple) només incloïen millores d’estabilitat o seguretat, però mai noves característiques.

En general, les millores de què estem parlant fan referència al rendiment i l’estabilitat. Per exemple, separar els processos dels connectors del procés general del navegador (així si el Flash es penja, no caldrà reiniciar tot el Firefox). En cap cas són canvis tangibles a primera vista per l’usuari.

De manera que el Firefox 3.7 o 3.6.x sortirà el juny o juliol incorporant les novetats que no es puguin incloure per la versió 3.6.0, prevista per a d’aquí a pocs mesos. El Firefox 4.0 sortirà a finals del 2010 o principis del 2011:

Share Button