Segons StatCounter, el Firefox 3.5 ja és el navegador més utilitzat arreu del món

Diverses empreses d’audiències publiquen uns comptadors amb estadístiques mundials sobre l’ús dels navegadors, sistemes operatius, etc. Una d’elles és StatCounter, va aparèixer fa poc però ràpidament es va popularitzar perquè ens permet consultar moltes dades seleccionant zona geogràfica, dates, etc. i tot de manera molt visual i gratuïta.

Segons aquest comptador, el desembre del 2009 ha estat el primer més des que van començar a comptar (juliol del 2008) que l’Internet Explorer 7 no és el navegador més utilitzat. Per primer cop hi trobem el Firefox 3.5 amb una quota de mercat del 21,67%, seguit, ara sí, per l’IE 7 amb un 21,21% i per l’IE 8 que té un 20,42%.

Tot i això, si ho mirem per famílies de navegadors i no per versions veiem que l’Internet Explorer segueix sent el gran dominador amb un 55,72% del mercat, seguit pel Firefox que té un 31,98% i molt més lluny el Chrome (5,44%), el Safari (3,48%) i l’Opera (2,06%).

Share Button