Definitivament, el Firefox 3.7 serà una actualització menor del Firefox 3.6

Definitivament el Firefox 3.7 es llançarà com una actualització menor del Firefox 3.6. Ja ho havíem comentat, això permet que els usuaris rebin les actualitzacions just quant acaben de ser programades, i que no s’hagin d’esperar mesos a una nova actualització.

Els canvis que s’afegirien com a actualització menor farien referència al rendiment i l’estabilitat, i en cap cas serien noves funcionalitats o canvis en la interfície.

La novetat principal que ha portat a aquesta decisió és l’Electrolysis. Al maig vam comentar un projecte de Mozilla que tenia l’objectiu de fer el Firefox multiprocés, és a dir, que cada pestanya s’executés en un procés diferent, com ja fa el Google Chrome. L’equip d’aquest projecte, l’Electrolysis, encara no ho ha aconseguit, però ja tenen preparada una funcionalitat prèvia: que els connectors s’executin en un procés separat del principal del Firefox.

Així, no caldrà reiniciar mai més tot el navegador perquè el Flash se’ns ha quedat penjat.

Malgrat que la funcionalitat està acabada (o quasi acabada), ja és massa tard per incloure-la al Firefox 3.6 que s’alliberarà en qüestió de dies. Des de Mozilla no estan disposats a fer esperar a tots els usuaris al llançament del Firefox 3.7, que tardaria mesos, de manera que en actualitzacions menors del Firefox s’afegirà aquest primer pas de l’Electrolysis.

Tot i això, aquesta no serà l’única novetat que es “col·larà” al Firefox 3.6: millores en la velocitat d’arrencada, millor visualització de les lletres en pantalla… i una llarga llista de millores que no canvien les funcionalitats del navegador però que sí que el milloren substancialment.

Veurem si això aporta més dinamisme al desenvolupament del Firefox i ens permet veure novetats cada poc temps, i no haver-nos d’esperar mesos (o anys) per veure canvis al nostre navegador. D’altra banda, no ens agradaria que això fos un motiu perquè es provessin menys les novetats i per tant vinguessin amb més errors.

Share Button

No responses yet

  1. jordi escrigué el :

    Quina por… com la caguen en alguna d'aquestes actualitzacions (que, indiscutiblement tindran menys cicles de prova que amb el model actual de alphas, betes i RC) i la gent inhabilite les actualitzacions automàtiques, el FF pot acabar sent un nou problema per a la seguretat de la xarxa, amb milers de navegadors vulnerables en ús.

    Des de la meua perspectiva, el model actual funciona "de categoria".