Firefox 3.7a1

Fa uns dies es va publicar la primera alpha del que serà el següent pas del Firefox: la versió 3.7.

Malgrat que en total s’han fet més de 2.600 canvis, a ulls d’un usuari normal i corrent no tenim grans novetats. Els canvis fan referència a la compatibilitat amb els estàndards (sobretot de l’HTML 5) i millores en el rendiment. L’únic canvi visual que he pogut apreciar és que mentre s’està carregant una pestanya, al lloc del favicon ara ens hi mostra un gràfic circular amb el percentatge del temps que falta.

S’ha de destacar que s’ha afegit compatibilitat amb les WebGL (malgrat que està desactivada per defecte), això ens permetrà veure animacions en dues o tres dimensions directament des del navegador sense necessitar cap connector extern.

Per a aquesta versió hi ha planificades interessants novetats com els primers canvis a la interfície, animacions en certs elements, millor compatibilitat amb el Windows 7…

firefox 3.7a1

A continuació adjunto una línia temporal del full de ruta de Mozilla, perquè s’entengui bé tot el rebombori que hi va haver fa temps sobre si la versió 3.7 desapareixia:

Share Button

No responses yet

 1. Roger escrigué el :

  Quan maximitzarant l'espai útil per navegar, pensant en els portatils i netbooks?

  No penso utilitzar el navegador de la competencia però comença a ser hora de que implementin aquesta millora. Hi ha moltes barres que son prescindibles i que no fan mes que pendre espai.

  La barra d'estat es útil, pero la majoria de vegades esta buida, el titol de la finestra es prescindible, el menu horitzontal quasi no es fa servir. Hi ha navegadors que amb 3 barres horitzontals tenen el mateix, en canvi el firefox en necessita 6!

  Per mi això és un canvi urgent, faig servir un portatil de 13", pero per la gent dels netbooks ha de ser imprescindible.

 2. Aljullu escrigué el :

  En principi per aquesta versió 3.7 ja hi haurà alguns petits canvis a la interfície, però el "gran canvi" del que tu parles no s'aplicarà fins la versió 4.0.

  Jo també tinc el teu problema, però amb un parell d'extensions es pot solucionar:
  1. autoHideStatusbar (https://addons.mozilla.org/ca/firefox/addon/1530): amaga la barra d'estat quan no s'està utilitzant. Està bé perquè es pot personalitzar quan vols que es mostri i quan no (quan tens el ratolí sobre un enllaç, quan hi ha una baixada activa, etc.).
  2. Hide Caption (https://addons.mozilla.org/ca/firefox/addon/9256): amaga la barra de títol i la de menú. També es pot personalitzar.

  Jo utilitzo aquestes dues i em van molt bé! També pots provar aquesta (https://addons.mozilla.org/ca/firefox/addon/13505) a veure què tal! 😉