La navegació privada del Firefox podria no ser tan privada com es diu per culpa de les extensions

Fa unes hores s’ha publicat un article al bloc d’extensions de Mozilla força seriós: malgrat que l’usuari activi la navegació privada, les extensions segueixen tenint accés a l’historial i a altres informacions del que l’usuari envia i rep de la xarxa.

És a dir, que certes extensions podrien seguir recollint dades de la nostra navegació encara que haguéssim activat la navegació privada. Cal veure que no són extensions malicioses, sinó complements qualssevol que tenen aquesta característica. És cert que les extensions que van recollint dades sobre la nostra navegació són una minoria, però tot i això, l’assumpte és important.

Per sort, des de Mozilla ja han actualitzat diverses pàgines i normes i a partir d’ara serà obligatori que totes les extensions que recullin informació sobre l’historial ho deixin de fer quan s’activi la navegació privada. Les que agafin altres tipus de dades (el que introduïm als formularis, per exemple) hauran de tenir una opció activada per defecte que farà que deixin de fer-ho mentre estiguem navegant privadament.

Les noves extensions que no compleixin això, no podran entrar al web d’extensions de Mozilla, i les ja existents que no ho compleixin ho hauran de sol·lucionar en la propera versió.

Share Button