Firefox 3.7 alpha 2

El Firefox 3.7 avança a un ritme força ràpid i si a principis de febrer teníem la primera alpha, ara ja se n’ha publicat la segona. Aquest cop les novetats són diverses i força interessants perquè afecten a tots els usuaris finals:

 • Els connectors ja s’executen en un procés apart, de manera que si, per exemple, se’ns bloqueja el Flash no haurem de tancar tot el Firefox. Cal dir que aquesta característica encara no funciona en sistemes Mac OS X.
 • El botó d’actualitzar i d’aturar la càrrega de la pàgina s’ha fusionat. Això passa sempre que els posem de costat a la interfície. De manera que si algú no vol que es fusionin només cal que hi posi un separador al mig.
 • S’ha millorat el motor de JavaScript, de manera que ara és més ràpid.
 • Compatibilitat amb les imatges SVG animades.
 • Millores al suport de l’HTML 5.
 • També s’ha millorat la seguretat en el sistema SSL.
 • Altres millores en el rendiment del programa i en la velocitat de càrrega de les pàgines.

Sembla que certament s’ha fet un pas de gegant aquest últim mes. Encara queda molta feina però el nou Firefox ja té elements suficients per considerar-lo una millora substancial respecte la versió 3.6.

firefox 3.7a2

Share Button

No responses yet

 1. Pau escrigué el :

  Uf! Com ha millorat l'aspecte a linux!!, quin canvi més radical!

 2. Aljullu escrigué el :

  Pau, no cal perdre la calma, encara és la versió alpha 2 i en principi hi haurà un nou tema també per a Linux.

  Tot i això, el fet que la interfície a les distribucions de Linux sigui molt més personalitzable que en Windows i Mac també fa la feina més difícil a Mozilla: s'ha de crear un tema que quedi integrat amb qualsevol tema GTK.

 3. Pau escrigué el :

  Doncs sí. Però mira els de Chromium, que a la primera han fet un tema molt xulo!.

  Per cert, no t'has pensat migrar a WordPress. Els comentaris de blogspot són una pu"!$·F merda.

 4. aniol escrigué el :

  Per fi integren la funció de l'extensió Stop-or-Reload Button. 😀 Ara ja podré tenir una extensió menys instal·lada.

 5. Aljullu escrigué el :

  pau, no comparis els pressupost que té el Chromium amb el del Firefox. Només en publicitat Google s'ha gastat més que el pressupost de Mozilla per tot un any!

  A part, que potser és cert que el tema del Chromium és més bonic i més econòmic en espai; però a quin preu? No es pot personalitzar! No pots moure l'ordre dels botos, ni afegir noves barres ni treure les existents.

  Pel que fa al WordPress, estem treballant en el portal mozilla.cat que no crec que tardi massa en veure la llum. Et pots subscriure a la llista de Mozilla de Softcatalà per saber com avança el projecte 😉

  aniol, tens tota la raó, em sembla que som molts els qui utilitzem aquesta extensió.