12a enquesta a usuaris d’Internet de l’AIMC

Cada final d’any l’Asociación para la investigación de medios de comunicación fa una enquesta a milers d’Internautes de l’estat espanyol sobre els seus hàbits de navegació per la xarxa; des de fa quatre anys a FirefoxCAT comentem aquest estudi ja que hi ha un parell de preguntes en què apareixen productes de Mozilla. Podeu consultar els resultats de l’estudi del 2009 des d’aquí.

La mostra és de tot l’estat espanyol, la representació dels Països Catalans ha baixat:

 • El 17,4% (-2,7%) dels enquestats són catalans (deixem de ser la comunitat líder per deixar pas a la Comunitat de Madrid).
 • Els del País Valencià representen un 10,0% (-0,9%).
 • Els de les Balears un 1,7% (+0,1%).

És a dir, en total els Països Catalans (sense comptar la Franja de Ponent, el Carxe i els territoris de fora l’Estat) representen un 29,1% (-3,5%). El percentatge d’enquestes respostes en català ha estat d’un 11,7% (-2%).

Una de les preguntes de l’enquesta feia referència a quin client de correu electrònic utilitza l’usuari, quasi un 70% ho fa a través d’un client web; però del percentatge que pertany als clients d’escriptori el Thunderbird es queda amb un 4,6% (+0,3%), és a dir, en segon lloc només superat per l’Outlook: 17,0% (-1,3%). El Netscape Messenger amb un 0,2% (-0,2%) es manté en setena posició.

Comptant els navegadors utilitzats per a respondre l’enquesta ens trobem que el Firefox és segon amb un 37,6% (+3,9%) (aquí se li sumen els resultats del navegador Mozilla, el SeaMonkey i les diferents versions del Firefox):

 • Versió 3.6 (en aquells mesos era la versió beta): Un 0,1% (*)
 • Versió 3.5: 25,5% (+25,4%).
 • Versió 3.0: 10,9% (-16,8%).
 • Versions anteriors: 1,1% (-4,7%).
 • SeaMonkey: 0,1% (+0,1%).
 • Mozilla: 0,0% (-0,1%).

Recordeu quan a finals del 2006 el Firefox només tenia un 23,9% del mercat?

Share Button

No responses yet

 1. Ruig escrigué el :

  Caram… Impressionant. M'agrada l'evolució del Firefox.

  Llàstima de la part de presència catalana a la xarxa. Però mentre no hagi baixat en números absoluts, suposo que tampoc és tan dolent.