Mozilla, l’OVA, la PCP i la Viquipèdia es mobilitzen a favor dels vídeos lliures a Internet

Les principals potències de la Internet lliure s’han posat d’acord per impulsar els vídeos lliures.

Per una banda Mozilla Drumbeat (un equip de Mozilla encarregat de vetllar per l’obertura del Web), l’Open Video Alliance, la Participatory Culture Foundation (empresa encarregada del Miro) i Kaltura han llançat conjuntament amb la Viquipèdia una campanya anomenada Let’s get video on Wikipedia per incentivar que els usuaris pengin vídeos a l’enciclopèdia en línia.

Un article de la Viquipèdia amb vídeos és molt més complert. Ja diuen que una imatge val més que mil paraules i que un vídeo val més que mil imatges! Podeu veure’n un parell d’exemples a Ós blanc i a Consulta sobre la independència de Catalunya a Arenys de Munt.

Els vídeos apareixen com imatges amb un botó Play a la part inferir. A tots els usuaris que no utilitzin un navegador compatible (és a dir, que no utilitzin el Firefox o el Chrome) se’ls proposarà descarregar-se el navegador de Mozilla mentre se’ls deixa veure el vídeo amb Flash.

D’altra banda, Mozilla i la Participatory Culture Foundation estan treballant conjuntament en un projecte per poder oferir que tots els vídeos de la xarxa puguin tenir subtítols creats per la comunitat. De moment el projecte és molt prematur i encara estan recollint idees, però ja tenen preparat un full de ruta.

Share Button