Firefox 3.7 alpha 3

El Firefox 3.7 va fer un pas més fa pocs dies amb el llançament de la tercera versió alpha. Les novetats, a part de les millores en el tema pels Windows, no són res de l’altre món però s’ha millorat força la seguretat, el rendiment i la velocitat en conjunt.

 • El tema per a Windows ha millorat una mica més, canviant els extrems de les barres d’ubicació i cerca (ara són més rectangulars). Gràcies a en ruben per avisar-nos d’aquesta novetat.
 • Aprofitant que parlem del tema de Windows XP us deixo amb una captura de com queda amb un Persona aplicat: aquest és el motiu pel qual s’han canviat els colors d’abans per aquest gris/transparent, que queda més ben integrat amb qualsevol Persona.
 • També pel que fa a l’aspecte visual, ara quan arrosseguem un botó de la interfície per personalitzar-la, se’ns mostra una imatge difuminada de quin és. Igual com passa quan arrosseguem un text, una imatge, una pestanya…
 • Una novetat que afecta indirectament a la seguretat dels usuaris és una nova opció que ve activada per defecte que permet enviar automàticament i de manera transparent els errors que es produeixin en els connectors.
 • En sistemes Windows Vista i 7 s’utilitza l’acceleració Direct2D (malgrat que ve desactivada per defecte). Això permetrà executar aplicacions gràfiques dins del navegador amb un millor rendiment.

Malgrat que les novetats són interessants trobo a faltar un nou tema per a sistemes GNU/Linux (no sóc l’únic) i Mac OS.

Vull aprofitar aquest apunt per comentar que amb el Firefox 3.7 les notes de la versió que publica Mozilla són força pobres, paral·lelament a Mozilla Links (que abans era una de les meves fonts principals) actualitzen molt poc de manera que no tinc cap font per saber les novetats de cada beta, així que és molt possible que se me n’escapi alguna, demano disculpes i us animo a tots, que si trobeu quelcom que m’ha passat per alt, m’ho feu saber amb un comentari!

firefox 3.7a3

Share Button

No responses yet

 1. Ruben escrigué el :

  Us deixo una imatge de com es veu en windows vista

  http://www.subirimagenes.com/otros-pre4-4241136.html

  Practicament no hi ha canvis, la finestra de buscar actualitzacions ara es més gran. Ara amb la pre-alpha 4 s'esta treballant amb l'arquitectura de les pestanyes.

 2. Pingback de Firefox 3.7 alpha 4 « mozilla.cat on ::

  […] fet millores en el gestor de processos independents per a connectors. Des de l’alpha 3 funcionava per a Windows i Linux, ara també ho està per a sistemes Mac OS X Snow Leopard (10.6 o […]