El Songbird abandona Linux

Últimament els usuaris de Linux rebien males notícies des de Pioneers of the Inevitable, els desenvolupadors del Songbird. Per exemple, la darrera versió permetia als usuaris de Windows i Mac OS la importació de peces des de CD, i als Windows sincronització amb dispositius MSC; per a la versió de Linux no hi havia cap d’aquestes novetats.

Finalment el que alguns ja s’esperaven s’ha produït: en un article titulat «Songbird Singing A New Tune» l’equip de desenvolupadors ha confirmat que la propera versió no serà compatible amb Linux, si més no, no oficialment.

La versió 1.7 incorporarà eines per a gestionar la biblioteca de vídeos, i aquesta característica tampoc l’havien aconseguit portar a Linux. Han decidit que en comptes de destinar recursos en aconseguir un producte que seria d’inferior qualitat, val més la pena prioritzar les versions de Windows i Mac.

Reivindiquen que ha estat una decisió dura, que com a programari lliure simpatitzen totalment amb Linux i que posen el codi a disposició dels usuaris; de manera que hi hauria la possibilitat que la comunitat s’ocupés de treure noves versions per al sistema del pingüí.

S’ha de recordar que el Songbird va néixer com una alternativa lliure i multiplataforma a l’iTunes, si deixa de funcionar en Linux, el fet de ser programari lliure els permetrà mantenir la comunitat d’usuaris?

Share Button

No responses yet

 1. Toni Hermoso Pulido escrigué el ::

  Mala notícia. Pel que he llegit als enllaços que passes, continuarà havent-hi versions fetes per ells mateixos, però no les consideraran oficials perquè no poden garantir-ne suficient testing ni tampoc tindran totes les novetats que poden incorporar les altres versions.

 2. Pingback de El Songbird diu adéu a GNU/Linux | Bits Catalans | Bloc sobre tecnologia, Internet 2.0, aplicacions, software, disseny web, programació web i aplicacions escrit en català. on ::

  […] Més informació | Mozilla.cat […]

 3. Pingback de Recull 5/4/2010 | SomGNU on ::

  […] recull començarà amb una notícia trista: Songbird abandonarà el desenvolupament actiu per a GNU/Linux. L’equip desenvolupador continuarà publicant versions, tot i que no seran oficials, no […]

 4. Pingback de El Songbird abandona Linux // la tafanera on ::

  […] El Songbird abandona Linuxwww.mozilla.cat/2010/04/03/el-songbird-abandona-linux/ per apocalipshit fa pocs segons […]

 5. Pingback de El futur del Songbird, anàlisi una setmana després d’abandonar GNU/Linux « mozilla.cat on ::

  […] una setmana va publicar-se la notícia que el Songbird deixaria de donar suport oficialment als sistemes GNU/Linux. A continuació fem un […]