L’estat actual de l’Ubiquity

Després de mesos de silenci, el proppassat mes de febrer es va anunciar que l’Ubiquity, sobre el qual ja en vam parlar en sortir la versió 0.5, deixava de tenir continuïtat dins de Mozilla Labs. Posant-ho en context, un dels seus màxims impulsors, el lingüista i hacker Mitcho, tot just deixava el projecte en començar un doctorat al MIT; paral·lelament, Jono Bacon, un altre dels pares de l’extensió, detallava les dificultats amb què es va trobar i les lliçons que n’havia après.

Per altra banda, tal i com es pot llegir en els comentaris d’un acalorat article sobre el futur del Firefox, algunes veus afirmen que moltes de les funcionalitats de l’Ubiquity podrien continuar en un futur prenent com a base el Jetpack.

En tot cas, a l’espera de més novetats sobre el tema, actualment tenim dues possibilitats si volem utilitzar l’Ubiquity:

 • Ubiquity 0.1.9.x — Branca oficial, mantinguda per Mozilla Labs. Potser més estable però amb les ordres i la interfície només en anglès.
 • Ubiquity 0.5.5.x — Branca comunitària actualment, mantinguda gràcies a l’usuari Satyr. Potser més inestable, però incorpora gran part de les recents traduccions i adaptacions sintàctiques —entre elles per al català.—
Share Button

No responses yet

 1. Jordiet escrigué el :

  M’he instal·lat l’Ubiquity 0.5.x que enllaces (la branca comunitària) però no entén les comandes en català, com “oratge”. M’he d’instal·lar un fitxer d’idioma? Gràcies.

 2. Toni Hermoso Pulido escrigué el ::

  Hola Jordiet,

  a mi em funciona, l’ordre oratge també té altres sinònims: temps o meteo.
  Mira si a des de «about:ubiquity?settings» (a la barra d’ubicació) pots activar el català.

 3. Jordiet escrigué el :

  He configurat el català amb «about:ubiquity?settings»
  I ja funciona. Moltes gràcies!
  🙂