El futur del Songbird, anàlisi una setmana després d’abandonar GNU/Linux

Fa una setmana va publicar-se la notícia que el Songbird deixaria de donar suport oficialment als sistemes GNU/Linux. A continuació fem un resum de tot el moviment que hi ha hagut aquests dies; que no ha estat poc.

L’article de l’anunci va ser enllaçat 73 vegades i va tenir prop de 600 comentaris, la majoria mostrant el disgust dels usuaris, en només quatre dies.

Els mateixos desenvolupadors van donar unes dades força interessants:

  • Un 10,9% dels usuaris actius del Songbird utilitzaven GNU/Linux, més que el 10,8% de Mac OS però força menys que el 78,2% de Windows.
  • Un 9% dels reportadors d’errors i dels desenvolupadors d’extensions i un 25% dels traductors utilitzaven el sistema del pingüí.

Pel que fa referència a les traduccions, cal dir que els traductors del castellà i el grec ja han dit que deixaran de traduir el programa.

Quatre dies després de la publicació de l’article, es va crear el projecte Nightingale, nascut de diversos col·laboradors del Songbird, que promet fer-ne un fork destinat exclusivament als usuaris de GNU/Linux.

Destaca que volen donar suport per a GTK i Qt (de manera que el Nightingale s’integrarà millor amb Gnome i KDE), seguirà sent compatible amb els complements del Songbird i posaran especial èmfasi en millorar el rendiment.

El projecte encara està en una fase molt inicial i d’organització, però pot ser que avanci cap a bon port.

Ja per acabar, m’agradaria fer una crida pel que fa a la traducció al català. Fins ara me n’ocupava jo mateix, però utilitzo l’Ubuntu de manera que a partir d’ara no podré comprovar la traducció, si més no, no tant sovint com caldria, i per tant és possible que la qualitat decaigui. Per aquest motiu, si hi ha algun usuari de Windows o Mac OS interessat en col·laborar aquest és el moment!

Ja està pràcticament tot traduït, només cal anar fent les noves cadenes que s’afegeixen a cada nova versió. A més, la traducció es fa via web de manera que no requereix cap coneixement d’informàtica.

Si us hi animeu podeu dirigir-vos a aquesta pàgina de la wiki de Softcatalà que s’explica com participar.

Share Button

No responses yet

  1. aniol escrigué el ::

    Jo encara el puc fer servir el Songbird, que la major part del temps me la passo a Windows.
    També algun cop m’he passat per l’apartat de traducció del Songbird per fer-hi alguna cosa. Així que tranquil, que si trobo algun error en la traducció ja intentaria passar-me per l’apartat de traducció de la web.