Firefox 3.7 alpha 4

Abans d’ahir es va publicar la quarta alpha del Firefox 3.7, una nova actualització de la branca en desenvolupament que porta novetats més que interessants. A continuació en farem un repàs.

 • Ara podem visualitzar les pestanyes a la part superior de la barra d’eines amb l’opció Tabs to top que ens apareixerà en fer clic dret sobre la barra d’eines.

 • Les versions per a Windows Vista i Windows 7 ja suporten l’estètica Aero.
 • La barra d’ubicació fantàstica ara ens permet canviar de pestanya. És a dir, si tenim una pestanya amb mozilla.cat oberta i en una altre tornem a escriure mozilla, un dels suggeriments ens donarà la opció d’accedir a la pestanya que ja tenim oberta.

 • Ara podem canviar la mida de les caixes de text que trobem en algun formulari d’Internet; per exemple, en els comentaris d’aquest bloc.

 • S’han fet millores en el gestor de processos independents per a connectors. Des de l’alpha 3 funcionava per a Windows i Linux, ara també ho està per a sistemes Mac OS X Snow Leopard (10.6 o superior) amb la darrera beta del Flash.
 • S’ha millorat un 97% la velocitat en tancar-se. De manera que reiniciar el Firefox per a aplicar una actualització o una extensió ara serà menys dolorós.
 • La versió per a Linux adoptarà una mesura aplicada a la versió de Mac OS X que permetrà augmentar un 4% la velocitat de càrrega de les pàgines.
 • Moltes més millores de correccions d’errors que permeten una major estabilitat, seguretat i rendiment. He comprovat que a l’Acid3 Test ara treu un 95 sobre 100, si no m’equivoco és un punt més que la versió 3.6.

Aquesta darrera actualització ha estat una de les més importants en el temps que portem de desenvolupament del Firefox 3.7. Encara queda feina per fer, sobretot pel que fa als temes de Linux i Mac OS X, tot i això el projecte avança a bon ritme.

firefox 3.7a4

Share Button

No responses yet

 1. Pau escrigué el ::

  Umm, canvis molt interessants. El tema de canviar la mida de la caixa de comentaris pot semblar una pijada, però alguns cops és realment útil.

  També és molt interessant el tema multi-procés de les extensions.

 2. aljullu escrigué el ::

  Bé, el multiprocés només és per als connectors (Flash, DivX…), no afecta a les extensions i els temes.

 3. Ruben escrigué el :

  Nou estil per les pestanyes pel firefox 3.7apre5

 4. aljullu escrigué el ::

  Gràcies per l’avís Ruben, ho tindré en compte quan publiqui l’article de l’alpha 5. Últimament disposo de poc temps i no puc publicar una notícia per a canvis concrets, sinó que no tinc més remei que resumir-ho tot quan es publica la versió.