Complement «Navega en català» per al Firefox

Amb motiu del dia d’Internet, el proppassat dilluns 17 de maig, la Fundació .CAT va presentar la segona edició de la campanya Navega en català. L’objectiu de la iniciativa és sensibilitzar els usuaris sobre la importància de la navegació en català. Una correcta configuració en la llengua en què es triï permet que es pugui accedir als continguts en la llengua escollida de forma preferent, tant a l’hora d’utilitzar cercadors com també en visitar llocs web multilingües. Retroactivament, si més usuaris accedeixen a pàgines en català, la visibilitat d’aquestes augmenta a la xarxa i, per aquesta raó, els distribuïdors de continguts poden tenir una major consideració a l’hora d’incloure el català en recursos futurs.

Si s’utilitza el Firefox amb la interfície en català, el més probable és que l’usuari ja estigui navegant en català, però podria ser que no fos així si en el passat ha utilitzat una versió en una altra llengua o si ha tocat, sense prou coneixement, algun paràmetre de la configuració. Per tal de garantir sempre la navegació en català, Softcatalà ha col·laborat en la campanya amb una extensió resident que s’instal·la en el navegador. A partir d’aquell moment, es mostra en la barra d’estat la llengua primària de navegació i canvia la llengua de navegació al català si no és aquesta en la configuració.

Feu clic al botó ‘Permet’ en aparèixer una barra emergent a la part superior de la finestra d’aquesta pàgina.

Share Button