Traducció automàtica del Google des del Firefox

Darrerament ens hem trobat amb alguns usuaris que ens preguntaven si el Firefox tenia la mateixa funcionalitat que el Google Chrome respecte a la traducció automàtica de pàgines (amb el traductor del Google). Tot i que no per defecte, la veritat és que fa molt de temps que existeixen diferents complements que afegeixen aquesta característica, d’una o altra forma, al Firefox. A continuació fem un recull dels més destacats:

gTranslate
Aquesta extensió afegeix l’opció de traducció al menú contextual.  En seleccionar un text i accedir-hi amb el botó secundari, podrem veure una previsualització de la traducció. En fer clic a la cadena del resultat, ens portarà directament a una pàgina del Google traductor en una pestanya nova. Des del mateix menú, podem canviar també el parell de llengües. Per defecte, es prova d’autodetectar la llengua del text i es tradueix a la nostra llengua de navegació.

Toolbar buttons
Aquest complement posa a disposició de l’usuari un major nombre de botons, entre ells, un de traducció automàtica (amb la icona d’un llapis). Per afegir-lo cal fer clic dret sobre la barra d’eines i trobar-lo a l’opció «Personalitza…» Un cop a la barra, en prémer-lo, se’ns obrirà una pàgina del traductor del Google amb el contingut traduït de la pàgina on érem.
Només ens traduirà a la llengua de navegació preferida que tinguem definida.

Google Toolbar
La barra del Google, oficial de la mateixa empresa, apart d’oferir diferents característiques que fan el Firefox més semblant al Chrome —i més integrat als serveis de Google alhora—, també ofereix un botó a la barra d’eines que ens permet traduir directament la pàgina en la mateixa pestanya i revertir després a la llengua original ràpidament. Des de l’extrem superior del resultat de la mateixa finestra també podem canviar la llengua en què traduïm.

Ubiquity
Aquesta potent extensió, especialment orientada per als usuaris més avançats, entre moltes altres funcionalitats, ens permet canviar in situ el text que seleccionem dins d’una pàgina sense obrir cap finestra i conservant al mateix temps la resta del text que no hàgim seleccionat en la llengua original. L’ordre concreta és translate en anglès o tradueix en català i, per defecte, tradueix a la llengua de navegació que tinguem definida. Per accedir al tauler de l’Ubiquity, només cal escriure about:ubiquity a la barra d’ubicació. Per al Windows i el Mac OS X, es criden a les ordres amb Alt+Espai (al Linux cal canviar-ho).

Share Button