Mozilla Summit 2010

Els dies 6 al 10 de juliol va tenir lloc a Whistler (Colúmbia Britànica, Canadà) la Mozilla Summit 2010. Centenars de mozillians ens vam reunir per analitzar què hem fet fins ara, què estem fent i què farem sota l’eslògan «Be more like the web».

Hi va haver tres grans esdeveniments: la fira de la ciència, l’exposició mundial, i les xerrades (en format gran o llampec). Podeu consultar-ne l’agenda completa.

Fira de la ciència

En tot un seguit de taules els  col·laboradors van mostrar projectes en què participen. Novetats de tot tipus relacionades amb la xarxa, des del punt de vista social i tècnic. WebGL, avenços en el Web multimèdia, panells multi-tàctils, Bespin, Universal Subtitles, desenvolupament per a mòbils, i moltes moltes demos.

Exposició mundial de Mozilla

Aproximadament 50 comunitats de Mozilla van mostrar com és el seu país. Presentacions, dolços, licors i banderes en abundància, música i dansa i trets característics de casa seva tant tradicionals com d’actuals. Mozilla.cat no hi podia faltar i vam preparar una presentació, vam ensenyar com beure amb un porró (de fet, amb dos: un carregat d’aigua i l’altre amb vi, per si de cas), vam convidar a catànies i vi del Penedès i vam ensenyar les nostres senyeres i barretines. De fet, en Toni fins i tot va dur la vestimenta tradicional.

Xerrades

El plat fort de la trobada ha estat, però, les xerrades. Unes fetes a la sala gran, d’altres paral·lelament en sales petites i, les que no cabien a l’agenda, en format BOF (birds of a feather) d’una manera més distesa. Alguns assistents en van prendre anotacions.

En voleu veure més? Podeu veure l’agregador de feeds i fotos o les fotos etiquetades amb #moz10 al Flickr

Share Button