Firefox 4.0 beta 2


El desenvolupament del Firefox 4.0 sembla que serà frenètic des d’ara i fins el llançament final. Segurament tindrem noves versions beta cada poques setmanes. Això, però, comportarà que les novetats de cada actualització seran menors.

De manera, que en aquesta segona beta tenim el següent:

  • Podem convertir qualsevol pestanya en una «pestanya d’aplicació». Això fa que la pestanya es desplaci i quedi fixada a la part esquerra de la barra de pestanyes. A més, la pestanya es comprimeix i només mostra el seu favicon (de manera que estalvia espai). Podeu veure’n un vídeo explicatiu aquí. En un futur en aquest tipus de pestanyes s’amagaran la barra d’ubicació i la barra d’eines.
  • La barra de pestanyes ara es mostra a la part superior; aquest canvi ja es va afegir a Windows a l’anterior beta, ara ha estat el torn dels sistemes Mac OS X i d’aquí a poc vindran els Linux.
  • Aquesta versió beta ja està disponible en 24 llengües. De moment el català no hi és, però no cal preocupar-nos, la traducció ja està acabada i s’inclourà en la tercera beta.
  • El Firefox ara és compatible amb les CSS3 transitions; això permet als dissenyadors web crear contingut animat. En podeu veure una demostració aquí.
  • S’ha millorat encara més la resposta i el comportament del desplaçament de la pàgina (és a dir, de l’scroll).
  • S’han fet millores en la velocitat del motor JavaScript.
  • També s’han fet canvis al mòdul XPCOM. A efectes pràctics això comporta una major velocitat en iniciar i tancar el Firefox.

En total, respecte l’anterior beta s’han fet més de 650 canvis, de manera que la millora és notable. Tot i això, encara falta feina per fer, sobretot en el tema per a Linux.

Share Button

No responses yet

  1. Pau escrigué el :

    Hi he estat navegant durant una estona i senzillament és BRUTAL!