Firefox Home

Fa menys d’un mes Mozilla va treure la primera versió estable de l’aplicació Firefox Home, destinada específicament als dispositius mòbils iPhone d’Apple.

A diferència del Firefox Mobile, altrament conegut amb el nom de Fennec, i que podem trobar actualment en dispositius basats en Maemo i en un futur també en Android, no és un navegador pròpiament dit. Bàsicament es tracta d’una aplicació per accedir a les adreces d’interès, l’historial i les pestanyes d’una instal·lació nostre del Firefox a un altre ordinador. En definitiva, utilitza la mateixa tecnològia del Firefox Sync, disponible com a complement del Firefox per a ordinadors i dispositius mòbils, i que permet sincronitzar les nostres dades entre diferents màquines d’una forma completament segura. Precisament el proper Firefox 4 inclourà aquesta tecnologia de sèrie.
A l’iPhone hi ha certes restriccions per poder arribar a tenir navegadors de tercers al sistema; aquest és el motiu pel qual una altra aplicació com l’Opera Mini realment no és tampoc un navegador i no dibuixa les nostres pàgines web al nostre dispositiu, sinó que ho fa un servidor extern. Amb el Firefox Home, en obrir un dels enllaços sincronitzats, simplement es rediregeix la crida al Safari instal·lat per defecte o a un altre lector de motor WebKit, segons hagi decidit l’usuari…
La versió actual del Firefox Home només està disponible en anglès, però en properes versions també s’hi afegiran altres llengües, com és el cas del català. Si esteu interessat en col·laborar en la traducció o, si teniu un iPhone, participar en les proves de qualitat posteriors, podeu comentar-ho a la llista de traducció del projecte Mozilla en català.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Firefox Home, accediu als vostres preferits (i més) del Firefox a l’iPhone | GNULinux.cat on ::

    […] Més info a Mozilla.cat […]