Firefox 4.0 beta 3

Com vam dir, el desenvolupament del Firefox 4 està sent molt ràpid, de manera que cada una o dues setmanes tenim una versió beta. Ahir es va publicar la tercera, que porta les següents novetats:

  • Disponible una versió en català, de manera que el Firefox 4 ja està en 34 llengües, 10 més que l’anterior versió beta.
  • Compatibilitat amb el multi-touch, és a dir, poder utilitzar les pàgines web amb una pantalla tàctil i amb més d’un dit a la vegada. Per a sistemes Windows 7; en podeu veure un vídeo d’exemple aquí.
  • Millores en el motor de JavaScript, que permeten que s’executi més ràpidament; sobretot en aplicacions gràfiques.

En total s’han fet quasi 500 canvis. Per al 20 d’agost hi ha prevista la propera versió beta i l’1 de setembre es congelarà el codi, de manera que Mozilla té menys d’un mes per a acabar el tema de Linux, que encara no ha aparegut.

Share Button

No responses yet

  1. Pau escrigué el ::

    Ummm, em fa que no acabaran a temps amb el tema de linux… (si és que realment hi estan treballant). La realitat és que el percentatge de linux és massa residual com per tindre’l en compte.

  2. josep escrigué el :

    Poder disposar de la següent versió del Firefox en la nostra llengua és una notícia molt bona. Ara, caldria que la traducció fos força millor: el calc de l’anglès hi és gairebé sistemàtic, i les frases tenen una sintaxi molt poc natural.