Nova actualització al Firefox 4 beta, amb Panorama i Sync


La versió beta del Firefox 4 s’acaba d’actualitzar i aquest cop porta moltes novetats. Algunes ja les hem anat comentant al bloc, però totes no, així que a continuació us ofeim un breu resum:

 • Panorama: el Panorama és el que abans es deia Tab Candy i que ja vam comentar, el nou Firefox porta el nou sistema de pestanyes que ens permet visualitzar-les totes d’un cop d’ull i organitzar-les en grups. A aquesta vista s’hi pot accedir o bé amb la combinació de tecles Ctrl + Espai o des d’un botó de la dreta de la barra de pestanyes.
 • Sync: també en vam parlar, a partir d’ara no caldrà cap extensió per sincronitzar les adreces d’interès, historial, preferències… de diversos Firefox que tinguem en ordinadors diferents. Així, indicant un nom d’usuari i una contrasenya, podrem obtenir la mateixa “experiència” ens connectem des d’on ens connectem.
 • Menú de dues columnes: les darreres nightlies per a Windows Vista i 7 ja inclouen un nou menú que destaca per mostrar-se en dues columnes. També és interessant veure que els botons de Copia, Retalla, etc. es mostren tots en una mateixa fila, aprofitant millor l’espai.
 • Animacions en tancar les pestanyes: molts usuaris ho havien demanat ja que no tenia sentit que en obrir una pestanya es mostrés una animació i en tancar-la no. Ara això ha estat solucionat i dóna una aspecte molt més dinàmic i lleuger.
 • 39 llengües: ara el Firefox 4 està en cinc idiomes més que en l’anterior actualització de la beta.

En total s’han fet més de 600 canvis, que inclouen millores en el rendiment, l’estabilitat i la velocitat.

De moment la feina continua i a principis de setembre tindrem una nova actualització del Firefox 4 beta, aquesta serà la darrera que inclourà canvis a la interfície.

Com sempre la vostra opinió ens interessa molt, així que us animem a provar aquesta beta i utilitzar el botó Opinió per escriure els vostres comentaris (sí, poden ser en català!) que ens llegirem i farem arribar a Mozilla. També podeu deixar comentaris a aquesta entrada o fer-nos arribar les opinions a través del fòrum, el Facebook o el Twitter. Per últim, també podeu utilitzar l’UserVoice del Firefox 4, una mena de brainstorm que permet votar les opinions i idees que creieu que són més importants.

Share Button

No responses yet

 1. Pingback de La darrera beta de Firefox 4 ja inclou «Panorama», un magnífic gestor de pestanyes | GNULinux.cat on ::

  […] el Firefox 4. A més, ara han implementat una característica interessant a la versió de Windows: el menú principal té dues columnes, una idea molt bona que a linux tampoc hi […]

 2. oriolsbd escrigué el ::

  Si hi ha alguna pàgina que no ens acabi de funcionar, també ho hem de comentar a través del botó “Opinió”? Jo m’he trobat amb problemes amb la web de la UOC, però no sé si ho podreu reproduir, perquè cal usuari i contrasenya per utilitzar-la.

  Salut!

 3. aljullu escrigué el ::

  Sí, oriolsbd, si us plau fes-ho així.

  Per a l’anterior actualització de la beta també hi havia un comentari sobre els problemes del web de la UOC (possiblement teu) que ja vaig comunicar a Mozilla. Si amb aquesta nova beta se segueix veient malament torna-ho a enviar i els ho tornaré a dir, a veure si ara per fi ho arreglen.

  Dius que només s’hi pot accedir amb usuari i contrasenya, no? Ho tindré en compte i també els ho diré.

  Gràcies!

 4. oriolsbd escrigué el ::

  L’anterior problema obert sobre la web de la UOC no era meu. 🙂

  Fins ara, em passava amb la Beta 3. He vist que amb la Beta 4 també passa. Ja ho he enviat.

  Salut!

 5. aljullu escrigué el ::

  Mira, doncs hi ha algú que també s’havia trobat amb el mateix problema que tu. Ja m’ocuparé de fer arribar-ho a Mozilla.

  Gràcies.