Universal Subtitles, eina web col·laborativa per a subtítols

Tal com avançàvem en un anterior article, en les properes setmanes detallarem alguns dels projectes més actius sota el paraigua de Drumbeat; avui toca Universal Subtitles. La iniciativa en qüestió consisteix en una tecnologia lliure per poder afegir de forma fàcil subtítols a tota mena de vídeos que trobem a la xarxa. Els subtítols s’emmagatzemen a una base de dades que puguem definir, actualment encara només a universalsubtitles.org, i ja és possible afegir-ne tant a vídeos oberts (HTML 5 Theora i WebM) com als que es troben a llocs web tan populars com ara YouTube, DailyMotion, etc.

En agregar un giny JavaScript als nostres vídeos podem començar a fer una transcripció i permetre l’addició de subtítols. En un futur es pretén que l’usuari pugui realitzar moltes d’aquestes tasques directament des d’un complement del Firefox; i, alhora, també podria descobrir al moment si hi hagués cap subtítol que coincidís amb el vídeo que visiti en aquell moment tot cercant a diferents bases de dades.

Com a exemple de la darrera versió de la interfície, aquí hi ha una mostra de com poder traduir un vídeo d’una entrevista feta a Guillermo Movia, un membre la comunitat argentina de Mozilla.

Share Button

No responses yet

 1. aljullu escrigué el ::

  Ostres, el resultat és excel·lent: els text es pot seleccionar, es carreguen en un moment, et pots baixar el fitxer dels subtítols.

  Molt bon projecte, a veure com avança!

 2. toniher escrigué el ::

  Molt bé, ja s’ha traduït al català! Has estat tu, aljullu?

 3. aljullu escrigué el ::

  No, jo no he estat!