L’Xmarks dirà adéu a principis del 2011

L’Xmarks és una de les extensions més conegudes: permet sincronitzar diverses instal·lacions del Firefox o de qualsevol navegador, de manera que hi tinguem les mateixes adreces d’interès, les mateixes contrasenyes desades, etc.

Per desgràcia, no han aconseguit un model de negoci que permetés mantenir els servidors necessaris per a oferir aquests serveis. A més a més, la majoria de navegadors ja han integrat la sincronització entre les seves funcionalitats natives, cosa que els deixa en una situació de desavantatge. Per això han decidit deixar d’oferir els seus serveis el 10 de gener del 2011.

L’Xmarks té uns cinc milions d’usuaris actius, alguns dels quals han demanat que, com a mínim, s’alliberi el codi per intentar donar-li una segona vida. Cal tenir en compte, que l’Xmarks és l’única manera de sincronitzar dos navegadors diferents, és a dir, tenir les mateixes adreces d’interès a l’Internet Explorer i al Firefox, per exemple.

Share Button

No responses yet

 1. Pingback de L’Xmarks dirà adéu a principis del 2011 // la tafanera on ::

  […] L’Xmarks dirà adéu a principis del 2011 http://www.mozilla.cat/2010/09/30/lxmarks-dira-adeu-a-principis-del…  per oriolsbd fa 9 segons […]

 2. Pingback de Recull – WebP – Fedora 14 beta – Chakra – Sintel – Ubuntu One/Android – LibreOffice – Android/Publicitat | GNULinux.cat on ::

  […] molts ho sabreu: l’extensió Xmarks del Firefox deixarà de funcionar a partir de l’any que ve (o bé pot convertir-se en un servei de pagament) Caldrà trobar altres solucions com el Firefox […]

 3. blas escrigué el :

  Gràcies a l’Xmarks !!! Algú ha provat de substituir-lo pel fox sync ? Jo l’he intentat però la traducció catalana no funciona: l’assistent de configuració es queda a la 3 pantalla (on demana la frase secreta) i d’allà no passa en canvi la versió castellana, per exemple, es OK. Com es pot contactar amb els traductors ?

 4. aljullu escrigué el ::

  Hola blas, algú va notificar un cas semblant al fòrum de Softcatalà:
  http://www.softcatala.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=3038&p=11919&hilit=Firefox+Sync#p11919
  En principi és perquè la traducció del Firefox 4 encara no està acabada al 100% i per això no funciona.

  Si no és així, estaria bé que donessis més informació al fòrum, ja que així serà més fàcil ajudar-te. 😉

 5. Pingback de Firefox Home a fons « mozilla.cat on ::

  […] utilitzin Firefox. Sobretot ho recomano per als usuaris de l’Xmarks,  ja que d’aquí a poc desaparexeirà el servei i es veuran obligats a utilitzar un altre sistema per gestionar les seves dades, tot i que amb el […]