Firefox Home a fons

Avui veurem un exemple de quina és la finalitat del Firefox Home.  Abans de res començarem per veure què necessitem per utilitzar l’aplicació.

Quan ho tinguem tot estarem preparats per començar a entendre el funcionament del Firefox Home.

Començarem per assegurar-nos que tenim les nostres dades sincronitzades amb el Firefox Sync. Anirem a

  • Eines->Sync->Sincronitza ara.

Veurem a la barra d’estat el dibuix del Firefox Sync girant. Quan finalitzi, ja tindrem les nostres dades sincronitzades.

Ara anirem al nostre dispositiu mòbil i executarem el Firefox Home amb connexió a internet. Quan entrem ens demanarà usuari, contrasenya i la nostra frase secreta.

Una vegada identificats Firefox Home començara a sincronitzar les dades.  Aquest és el procés per tenir les nostres dades sincronitzades amb els diferents dispositius, a continuació veurem quina utilitat té.

Per entendre millor la seva funció ens imaginarem un exemple, suposem que volem anar a la Plaça Catalunya de Barcelona i no sabem on és, anem al Google Maps i la busquem. Ara ja sabem on està, però segurament quan estiguem de viatge no recordarem tots els detalls.  Aquí és quan entra el Firefox Home.

Ens trobem de viatge i els dispositius mòbils no són molts grans com per treballar tan còmodes com en un ordinador.

Llavors obrim Firefox Home i ens trobem que les pestanyes obertes a casa són a l’apartat pestanyes. Seleccionem la que es la del Google Maps i en un moment estem com a l’ordinador de casa.

Espero que hagi quedat clar el procés i que els usuaris comencin a utilitzar el Firefox Sync per tenir les seves adreces d’interès, pestanyes, historial, contrasenyes i preferències sincronitzats en tots els ordinadors que utilitzin Firefox. Sobretot ho recomano per als usuaris de l’Xmarks,  ja que d’aquí a poc desaparexeirà el servei i es veuran obligats a utilitzar un altre sistema per gestionar les seves dades, tot i que amb el Firefox 4 se solucionarà aquest fet ja que el Firefox Sync ve integrat amb el navegador.

Share Button

No responses yet

  1. Pingback de Recull 9/10/2010 – Firefox beta per Android/Meego, entrevista l’Albert Astals, Smeegol i molt més | GNULinux.cat on ::

    […] interessant l’article que han fet a Mozilla.cat sobre Firefox Home, l’aplicació de Mozilla per a l’iPhone (cal recordar que el Firefox no té ni tindrà […]