Firefox 4 beta per a Android i Maemo

Logotip del Firefox 4 beta per a mòbils

El Firefox per a dispositius mòbils va a velocitat de creuer i cada mes tenim una notícia o altra d’una nova versió que s’ha publicat.

Abans de començar cal dir que el que abans coneixiem com a Fennec 2.0 ara es diu directament Firefox 4 per a mòbils. D’aquesta manera es pretén homogenitzar l’enumeració del Firefox per a dipositius mòbils i ordinadors.

Així, si a finals d’agost es publicava l’alfa del Fennec 2.0/Firefox 4 per a mòbils, ara se n’ha publicat la versió beta.

Com que aquesta versió està basada en el codi del Firefox 4 per a PC porta moltes novetats pel que fa a la compatibilitat amb els estàndards: HTML 5, CSS 3, compatibiliat amb el format WebM, millores en el motor JavaScript…

Tot i això s’han fet altres millores. Per exemple s’ha incorporat la tecnologia Layers, que millora notablement el rendiment del navegador, sobretot en desplaçar la pantalla, fer zoom i mostrar animacions.

També s’han afegit opcions multitàctils als telèfons Android. El moviment tant típic dels iPhones i iPods Touch de pessigar la pantalla amb dos dits per augmentar o disminuir el zoom ara també estarà disponible en mòbils amb el sistema de Google.

A tot això cal sumar-hi les novetats que ja venien amb la versió alfa: Electrolysis (que separa el procés de la pàgina i de l’interfície, així el programa respon molt millor), el Firefox Sync i la pàgina d’inici amb contingut.

Per últim us animo a tots els qui el proveu a utilitzar l’eina per a enviar les opinions a Mozilla. En un sistema molt similar al del Firefox 4 beta de PC, podeu dir si esteu contents o enfadats amb el Firefox i el motiu. Així ajudeu als desenvolupadors a saber què agrada i què no i on cal centrar els esforços.

Share Button

No responses yet

  1. Pau escrigué el ::

    Bones,

    He de dir que aquest Firefox per a Android és genial. Tot i que és lent, m’ha semblat que realment s’ha aconseguit un molt bon producte: millor que l’Opera i el navegador que inclou per defecte l’Android.

    Molt bona feina s’està fent des de Mozilla!