popcorn-js: com fer vídeos integrats amb el Web

Tal com hem fet en anteriors articles, continuarem parlant d’alguns dels diferents projectes que es troben sota l’aixopluc de Drumbeat.
Avui ho farem de Popcorn, una biblioteca JavaScript, part del projecte WebMadeMovies (pel·lícules fetes al Web), que permet la manipulació de vídeos incrustats.

La vinculació directe dels vídeos amb el mateix codi HTML és una de les característiques més destacades del nou HTML 5, que els navegadors més moderns ja van incorporant.
Aquesta biblioteca en qüestió enllaça diferents recursos de la xarxa (twitter, flickr, google, etc.) amb la línia temporal del mateix vídeo, permetent doncs proporcionar al visitant informació addicional d’allò que està reproduint-s’hi.

A continuació mostrem un exemple sobre les llúdrigues marines (sea otters en anglès) de Califòrnia.

Nota: Per a la visualització del vídeo cal emprar un navegador que accepti vídeo obert (Ogg Theora en aquest cas). Amb el Firefox des de la versió 3.5 és possible i, amb el SeaMonkey, des de la 2.0.

Els desenvolupadors de la biblioteca van crear un mostra més complexa on també podem veure-hi funcionalitats de subtitolació.

Share Button