L’Adblock Plus supera els 100 milions de baixades

Un alt percentatge dels usuaris del Firefox coneixen l’Adblock Plus. És una extensió que fa la funció de bloquejador d’anuncis, és a dir, que evita que es carreguin els bànners publicitaris (i altres tipus de publicitat) quan carreguem una pàgina web.

A molts usuaris els agrada la idea, no només perquè això els permet gaudir del web sense publicitat, sinó perquè així s’estalvien uns pocs megabytes de baixada. Tot i això, hi ha veus que critiquen l’Adblock Plus ja que avui en dia la majoria de webs es mantenen gràcies als ingressos de la publicitat: si aquests desapareixen, podríem arribar a un punt en què la major part de webs fossin de pagament o acabessin desapareixent.

L’elecció l’ha de fer l’usuari i, a banda de tot això, l’extensió certifica el seu èxit convertint-se en el primer complement per a un navegador en assolir la xifra de 100 milions de baixades. I el ritme no baixa, ja que segueix per sobre de les 100.000 baixades diàries.

Sumant totes les baixades de tots els complements per al Firefox, la xifra és de 2.200 milions de baixades, de manera que l’Adblock Plus representa poc més d’un 4,5% del total de baixades.

Share Button