La nova actualització del Firefox 4 millora el gestor de complements i la compatibilitat amb les WebGL


Fa pocs dies es va publicar la vuitena actualitació del Firefox 4.0 beta, poc a poc es van definint com serà el Firefox 4.0, que cada cop és més a prop, tot i que encara queda una o dues betes més.

De moment, en aquesta s’han fet més d’un miler de canvis, els més destacats són els següents:

  • En el gestor de complements (que recordem que ara és una pestanya i no una finestra) s’ha inclòs la possibilitat d’ordenar les extensions, temes i connectors per nom o per data d’actualització. A més, s’hi ha afegit un botó d’eines que permet accedir a totes les tasques relacionades amb els complements. Amb les pestanyes a dalt, quan s’accedeix al gestor de complements s’amaga la barra de navegació.

  • Ara els complements s’actualitzen automàticament i en segon pla, de manera que ja no caldrà esperar en iniciar el Firefox quan un complement s’hagi d’actualitzar.
  • En l’anterior beta vam veure com desapareixia el botó de canals (feeds) de la barra d’ubicació. Es va prendre aquesta mesura ja que segons els estudis que es van fer, molt pocs usuaris l’utilitzavcn; ara bé, en aquesta beta s’ha afegit un botó opcional que té la seva mateixa funció. De manera que qui el vulgui se’l podrà posar a la barra de navegació i qui no el vulgui tindrà més espai lliure a la pantalla.
  • S’ha simplicat el procés de connectar comptes d’ordinadors i mòbils a través del Firefox Sync i de crear un nou compte des de zero.
  • El Firefox 4 ara és més compatible amb el WebGL, l’estàndard de dibuix 3D al web. La versió per a Linux de moment no té aquesta capacitat, però està previst que en les properes versions ho inclogui. És molt interessant el següent vídeo, on es mostra una animació en 3D que el Firefox és capaç de renderitzar al moment:

  • Els missatges Alert de JavaScript ara es mostren amb una transparència.
  • El botó del Firefox en sistemes Windows Vista i 7 passa a ser de color lila quan s’està en la navegació privada. Recordem que el seu color per defecte és el groc i, quan el Firefox està inactiu és transparent.

Com hem dit al principi de l’article encara queden un parell de versions beta abans de les Release Candidates, això sí tot va bé. Així que encara queden setmanes per tenir la versió final publicada, tot i això, i beta rere beta, queda clar que el Firefox 4 serà un pas de gegant comparat amb el Firefox 3.6.

Els propers dies veurem com la versió per a Linux incorpora el botó del Firefox, un nou tema de botons i compatibilitat amb les WebGL per assolir el nivell de la versió de Windows.

firefox 4.0b8

Share Button

No responses yet

  1. Pau escrigué el ::

    Jo ja l’estic fent servir i el que trobe a faltar és el firebug. Sense ell el Firefox se’m torna inútil! I em morut de ganes de fer-lo servir.